Kai Räsänen rikkoi moukarin MM-rajan

Pyhäselän Urheilijoiden Kai Räsänen paransi ennätystään yli 3,5 metriä ja voitti ylivoimaisesti 19-vuotiaiden moukarinheiton Suomen talvimestaruuden lauantaina Kaustisilla. Voittotulos 69.98 ylittää myös lähes kahdella metrillä heinäkuussa Puolassa pidettävien alle 20-vuotiaiden MM-kisojen tulosrajan.

Kesäkuussa vasta 18 vuotta täyttävä Räsänen sijoittui viime kesänä 17-vuotiaiden MM-kilpailujen viitoseksi vain 1,5 metriä kultamitalin hävinneenä. Hän heitti 5 kilon moukarin Suomen kärkituloksen 74.36. 19-vuotiaiden heittoväline painaa kuusi kiloa:

– Sain neljä heittoani yli 68 metrin ja muutenkin heitot onnistuivat odotusten mukaan, kertoi Räsänen, joka arveli kahdesta MM-kisapaikasta tulevan kovan kamppailun.

Räsästä vuoden vanhempi, Petäjäveden Harri Santala heitti kisan kakkoseksi 67,50:n tuloksella. Kolmas ikäluokan kova nimi Janne Viljanen ei ollut mukana Kaustisen kilpailussa.

Eero Könönen