Maija Törmänen jatkaa PyU:n puheenjohtajana

Jaana Eskelinen ja Kai Räsänen vuoden urheilijoiksi

Pyhäselän Urheilijain syyskokous valitsi Kai Räsäsen ja Jaana Eskelisen myös koko seuran parhaiksi urheilijoiksi vuonna 2007. Kumpikin oli nimetty kolmisen viikkoa aiemmin myös vuoden yleisurheilijoiksi.

Arvokisasaavutuksiin yltäneet Räsänen (nuorten MM-kisojen viides) ja Eskelinen (naisten pohjoismaiden mestari) tähtäävät koviin saavutuksiin myös vuonna 2008:

– Lähden uuteen kauteen uuden valmentajan opeilla. Maratonjuoksijoita ja hiihtäjiä PyU:ssa aiemmin valmentanut Ari Lyytikäinen on uusi valmentajani, Eskelinen selvitti.

Kai Räsänen jatkaa opiskelujaan Oulussa ja tähtää ensi vuonna 19-vuotiaiden MM-kisoihin:

– Kova paikka on selvitä joukkueeseen, sillä vain kaksi valitaan. On heitettävä 6 kilon moukaria vähintään 69 metriä, jotta pääsisi kamppailemaan kahdesta edustuspaikasta, kertoi Kain toinen valmentajista Seppo Räsänen.

Kaita valmentaa Seppo-isän lisäksi Sakari Tiainen, jotka molemmat valittiin PyU:n vuoden valmentajiksi.

Seuran puheenjohtajana jatkaa jo neljättä vuotta peräkkäin Maija Törmänen. Johtokunta pysyi ennallaan; erovuoroisina olleet Arvo Kauhanen, Hannu Liimatta ja Leila Makkonen valittiin uudelleen. Muina johtokunnan jäseninä jatkavat Eeva Mustonen, Kari Kalajoki, Ari Lyytikäinen ja Samuli Kolu.

Pyhäselän Paikallisosuuspankin uusi toimitusjohtaja Kari Tikka jakoi stipendit vuoden urheilijoille Jaana Eskeliselle ja Kai Räsäselle ja korosti seuratyön tärkeyttä. Hän myös vakuutti pankin olevan PyU:n riennoissa täysillä mukana.

Muut palkitut:

Vuoden nuorisourheilija: Ville-Pekka Kokko (16-v 100 m:n SM-kultaa ja 300 m:n aitojen hopeaa)

Vuoden veteraaniurheilija: Kaija Pyöriäinen (veteraaniurheiluliiton SM-kultaa N40-sarjan 5 km:n perinteisellä, maratonjuoksumenestyksiä)

Vuoden joukkue: D-tyttöjen lentopallojoukkue (Power cupin kilpasarjan pronssia)

Vuoden uurastaja: Jouni Tarvainen

SM-mitalistit Henry Huusko (P15 100 m:n kultaa) ja Jutta Jolkkonen (N22-sarjan 5000 m:n kävelyn pronssia) palkittiin seuran tuulipuvuilla.

Eero Könönen