Heli Parviainen työnsi pe:n heitto-hyppypäivillä

Heli Parviainen työnsi kuula-pe:n

Pyhäselän kansalliset jo 7. kerran järjestetyt heitto-hyppypäivät huipentuivat miesten keihäskisaan, jossa saatiin yllätysvoittaja, kun Kajaanin Kipinän 25-vuotias Seppo Hirvonen kukisti tällä kaudella yli 82 metriä heittäneen Juuan Jänteen Viljo Toivasen.

Hirvonen paransi neljä vuotta sitten heittämäänsä ennätystään neljällä sentillä. Mitään erityisiä tavoitteita ei Kajaanin miehellä ollut ennen kisaa:

-Tulin vain heittämään. Oma ennätystulos oli hienoinen yllätys, kertoi Hirvonen, jonka kausi jatkuu vielä viikon päästä Savonlinnan Tanhuvaarassa heitettävässä kilpailussa.

Kesäkuussa Osakan A-rajan ylittänyt Toivanen on tuskaillut tekniikkansa kanssa koko kesän, eivätkä heitot nytkään lähteneet parhaalla mahdollisella tavalla:

-Käsi laskee eikä keihäs lähde oikeaan kulmaan. Kunto on hyvä ja paikat kunnossa, joten eiköhän myös tekniikka saada ensi kaudeksi kuntoon, tuumaili Jarmo Hirvosen valmentama 23-vuotias Toivanen.

Keihäässä kovia tuloksia

Toisen kisapäivän pe-tuloksesta vastasi Pyhäselän Urheilijain 9-vuotias Heli Parviainen, joka paransi omissa nimissään ollutta kuulaennätystä 23 sentillä lukemiin 7.66. Voiton nappasi kuitenkin Miehikkälän Vilkkaan Kiia Hostikka, joka työnsi ikäluokan Suomen kärkituloksen 8.22.

Keihäänheitto oli toisen päivän selvästi tasokkain laji, sillä monessa sarjassa hätyyteltiin Suomen kärkeä. 15-vuotiaiden kärkikaksikko, Kesälahden Jonne Hirvonen (60.82) ja Kerimäen Paavo Hirvonen (57.10) heittivät kelpo tulokset.

Myös Pyhäselän Heli Liimatta (15) ja Patrik Torn (10) kiskaisivat ikäluokissaan erinomaiset valtakunnan kymmenen kärkeen yltävät tulokset. Kuulapaikan paras noteeraus oli Katajan Aleksi Strandenin (17) voittopukkaus 16.12 ja 3-loikan parasta antia olivat Lieksan Urheilijain 13-vuotiaiden Jutta ja Hertta Heikkisen pomput 10.24 ja 10.18.

Keihäänheitto keräsi eri sarjoihin kaikkiaan 91 kilpailijaa, joka on Pihtiputaan heittokarnevaalien jälkeen Suomen toiseksi paras yksittäisen kilpailun osallistujamäärä. Kuulassa oli osallistujia 75 ja 3-loikassa 49.

Eero Könönen