Heitto-hyppypäivillä hyviä tuloksia

Lieksan ja Imatran kaksoset vauhdissa Pyhäselässä

Pyhäselän perinteiset, jo 7. kerran järjestetyt kansalliset heitto-hyppypäivät keräsivät Hammaslahden kentälle yli 100 nuorta urheilijaa sekä kymmenkunta aikuissarjojen kilpailijaa, jotka tehtailivat iltapäivän aikana lähes 200 lajisuoritusta.

Kilpailijoita oli oman maakunnan lisäksi mm. Miehikkälästä, Savonlinnasta, Paltamosta ja Imatralta, josta olivat mukana Suomen tilaston kärjessä monessa lajissa majailevat kaksoset 11-vuotiaat Kalle ja Senni Salminen. Heistä Kalle voitti kaikki kolme lajiaan ja Senni oli ykkönen pituushypyssä ikäluokkaan kovalla tuloksella 443.

Selvästi eniten osallistujia oli 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa, jossa olivat mukana kaikki piirin parhaat urheilijat. Tämän ikäluokan pituushyppyyn osallistui peräti 19 hyppääjää.

13-sarjan korkeushypyssä koko kärkinelikko ylitti komeasti 150 sentin korkeudella olleen riman. Voittaja, Suomen tilaston kakkostyttö, Lieksan Urheilijoiden Jutta Heikkinen floppasi 156, mutta kaksossisko Hertta jäi vain kolme senttiä. Myös Pyhäselän Marianne Pykäläinen ja Anni-Kreeta Tervala ylittivät 150.

Ensi vuonna saadaan tähän sarjaan sekä Lieksalta että Pyhäselältä kovat joukkueet 14-vuotiaiden SM-korkeushyppyyn.

15-vuotiaiden kiekon paras oli PyU:n Heli Liimatta, mutta kakkoseksi sijoittunut Juuan Urheilijain Tiina Repo paransi omissa nimissään ollutta 14-sarjan pe:tä lukemiin 32.65.

Heitto-hyppypäivät jatkuvat sunnuntaina mm. miesten kovatasoisella keihäänheitolla, johon on tulossa mukaan kärkinimenä Juuan Jänteen yli 82 metriä tällä kaudella heittänyt Viljo Toivanen.

Eero Könönen