Samulille kävelyhopeaa Kuopiosta

SAMULILLE KÄVELYHOPEAA KUOPIOSTA

Pohjois-Karjalaan herui komeat kahdeksan henkilökohtaista mitalia lauantaina jatkuneissa 16-17-vuotiaiden SM-yleisurheilukisoissa Kuopiossa. Hopea- ja pronssisijojen lisäksi saatiin myös yksi odotettu kultamitali, kun Kiihtelysvaaran Urheilijain väkivahva Aki Kuusela kiskaisi 17-vuotiaiden kiekon mestariksi huipputuloksella 59.94.

Kuusela on ollut tällä kaudella yksi Suomen kovimmista kiekonheittäjistä kaikki sarjan huomioon ottaen. Alle 18-vuotiaiden MM-kisapaikka lipui harmittavasti Kuopiossa kakkoseksi sijoittuneelle Pyry Niskalalle (58.08), mutta nuorten olympiapäivillä Belgradissa KiiU:n mies sijoittui neljänneksi:

– Kauden yhtenä tavoitteena on rikkoa Mikko Kyyrön 10 vuoden ikäinen SE-tulos 61.73, tällä kaudella tuloksen 60.84 heittänyt Kuusela pohdiskeli.

Tohmajärven Urheilijain Katri Hirvonen jatkoi hyviä esityksiään. Avauspäivän kiekkokulta sai jatkoa, kun Hirvonen nappasi hopeaa kuulantyönnössä omalla ennätyksellään 14.80. Katajan Vesa Huovinen ylsi ensimmäiseen henkilökohtaiseen SM-mitaliinsa ponnistamalla 17-sarjan pituuden hopeaa tuloksella 643.

Kävelystä kolme mitalia

Kävely oli lauantain menestyksekkäin pohjoiskarjalaislaji, sillä maakuntaan herui kahdesta sarjasta kolme mitalia. Parhaan tuloksen teki odotetusti Kiteen Urheilijain Elisa Neuvonen 16-sarjan hopea-ajallaan 26.38,59. Kakkossijan otti myös PyU:n Samuli Kortelainen (M17), ja yllätyspronssia Katajan Mari Reijonen komealla omalla ennätyksellään 29.15,69. Kävelymenestystä täydensi Katajan Saara Mondillo 17-vuotiaiden neljännellä sijalla. Kuopion kävelyissä oli tiukka linja, sillä poikien puolella peräti kolme kilpailijaa hylättiin

17-vuotiaat 300 metrin juoksijat olivat mainiossa vedossa, sillä Pinja Natunen (41,04) pinkoi pronssia vain kaksi sadasosaa hopean hävinneenä. Pyhäselän Pipsa Kokko sijoittui finaalin kuutoseksi ajalla 42,37. Katajan Juha Paakkunainen oli erittäin kovatasoisen poikien kisan neljäs ajalla 35,78. Tulos jää vain hitusen Henri Lomun 19 vuoden ikäisestä P-Karjalan pe-tuloksesta 35,6.

Ilomantsin Urheilijoiden Sini Turpeisen mitaliputki ei katkennut, sillä nyt tuli hopeaa edellisvuosien sileiden matkojen sijasta 1500 metrin esteistä ajalla 5.29,24.

Muista PyU:n edustajista Kai Räsänen sijoittui 17-sarjan kiekon 7:nneksi, Toni Markkanen 16-sarjan kiekon 9:nneksi ja Hanne Purmonen 17-sarjan kuulan 12:nneksi.

KS. myös TULOSPÖRSSI

Eero Könönen