Henry Huuskolle SM-kultaa

HENRY HUUSKO PINKOI SM-KULTAA KAUHAVALLA

Pohjois-Karjala pääsi henkilökohtaiseen mitalikantaan myös Kauhavalla, kun 14-15-vuotiaiden SM-kisojen toinen kilpailupäivä toi kolme mitalia. Pyhäselän Urheilijain Henry Huusko pinkoi ylivoimaiseen 15-vuotiaiden 100 metrin voittoon huippuajalla 11,35.

Lieksan Urheilijain Juanita Kananen taivutti 14-vuotiaiden seiväspronssia tuloksella 295 ja Kiihtelysvaaran Urheilijain Henri Parviainen kiskaisi 14-vuotiaiden keihään yllätyskolmoseksi omalla ennätyksellään 54.85.

Keihään menestystä täydensi Polvijärven Urheilijain poikien Atte Kettusen ja Juuso Sahlmanin joukkuehopea. PoU:lle tuli joukkuemitali myös avauspäivänä, kun Anniina Tanskanen ja Miia Sirviö olivat moukarikisan kolmosena.

Henry Huusko hallitsi 100 metrin juoksua suvereenisti. Hän oli paras niin alku- kuin välierissä ja jätti finaalissa kakkoseksi juossutta Pulkkilan Ponnen Leevi Törmäkangasta 0,34 sekuntia eli yli kolme metriä. Välierissä Henry pinkoi 4,9 metrin myötätuuleen pe-tuloksen alittaneen huiman ajan 11,22:

– Kunto on nyt hyvä ja finaalijuoksu oli kaikin puolin OK. Sunnuntaina lähden tavoittelemaan mitalia myös 300 metrin juoksusta, iloitsi Sotkamossa asuva Huusko, joka viime vuonna jäi kokonaan pois SM-kisoista kesän sairastelujen vuoksi.

Keihästytöt neljänneksi

Lieksan Urheilijain seiväsmenestystä täydensi lauantaina Sami Jaatinen 14-sarjan viidennellä sijalla. Lisäksi 14-vuotiaat tytöt Juanita Kananen ja Maarit Kiiskinen hyppäsivät joukkuekultaa ja kaksoisveljekset Sami ja Tero Jaatinen joukkuehopeaa.

Perjantain myöhäiskisassa, P14-sarjan moukarissa Juuan Jänteen kaksikko Tomi Tuononen – Samuli Heiskanen pyörähteli joukkuehopeaa.

Lauantaina myös Pyhäselän Heli Liimatta ylsi henkilökohtaiselle pistesijalle sijoittumalla keihään viitoseksi tuloksella 44.31. Lisäksi Heli yhdessä Janette Ahposen kanssa sijoittui joukkuekisan neljänneksi vain metrin verran pronssin hävinneenä.

KS. MYÖS TULOSPÖRSSI

Eero Könönen