Ville-Pekka Kokko aitoi Suomen kärkiajan

VILLE-PEKKA KOKKO AITOI SUOMEN KÄRKIAJAN

Hellesäässä käytyjen 17-19-vuotiaiden pm-yleisurheilukisojen avauspäivä nousi tulostasoltaan erinomaiseksi, sillä Outokummun Matovaaran kentällä saavutettiin tiistaina peräti 20 A-luokan tulosta. Pyhäselän Ville-Pekka Kokko aitoi 300 metrillä 16-vuotiaiden Suomen kärkiajan 39,3.

Kokon käsiaika sähköajaksi muutettuna olisi luokkaa 39,55, kun Suomen toiseksi paras tulos on tällä hetkellä 40,71:

– SM-kisoissa juoksen ainakin 300 metrin aidat ja 100 metriä. Lisäksi kolmanneksi lajiksi otan joko 100 metrin aidat tai 300 metrin sileän, Kokko selvitti.

Ajanotto reistaili taas

Muuten mainiosti sujuneiden kisojen pitkäksi miinukseksi on luettava sähköisen ajanoton puuttuminen. Starttipistoolin reistailun takia kovaan tuloskuntoon päässeet pikajuoksijat joutuivat tyytymään käsiaikoihin.

Näin esimerkiksi Juha Paakkunaisen (10,9) ja Ville-Pekka Kokon (11,0) sekä Pipsa Kokon (12,4) huimat 100 metrin ennätysjuoksut eivät pääse valtakunnan valtakunnan kärkitilastoihin kuin käsiaikalistan alle.

Katajan Pinja Natunen, 17, joutui Ville-Pekka Kokon lailla juoksemaan 300 metrin aitamatkansa ilman vastusta. Kalevan Kisojen 400 metrin aidoissakin juosseen Natusen tulos 45,1 yltää tällä hetkellä neljänneksi Suomen tilastoissa.

Hämäläinen jää pois SM-kisoista

Viime kaudella erinomaisesti aivan valtakunnan terävimpään kärkeen 100 metrillä ja pituushypyssä tunkeutuneen Noora Hämäläisen, 19, kausi ei ole sujunut suunnitellulla tavalla. Talven vammat sotkivat harjoittelun ja Katajan urheilija alkaa jo keskittyä ensi kauteen:

– SM-kisat taidan jättää kokonaan väliin. Selässä saattaa olla välilevyn pullistuma, joten en pysty edes kunnolliseen harjoitteluun, kertoi Hämäläinen, joka voitti 200 metrin juoksun A-tuloksella 26,1.

Teemu ja Toni väläyttivät

Naisten seipään valopilkku oli Lieksan Urheilijoiden vasta 13-vuotias Hertta Heikkinen, joka paransi jälleen pe-tulosta 10 sentillä. Lukemillaan 300 hän on oman ikäluokkansa Suomen ykkönen ja tulos yltää 17-vuotiaissakin jo viidennelle sijalle Suomessa.

17-vuotiaiden naisten kiekon Suomen kärkipaikkaa pitää hallussaan Tohmajärven Urheilijoiden Katri Hirvonen, joka voitti mielilajinsa pari metriä omasta ennätyksestä jääneellä tuloksella 43.84.

Pyhäselän Teemu Ruippo, 17, paransi lähes kahdella sekunnilla 800 metrin ennätystään tulokseen 2.00,7 ja lähestyi jo ikäluokkansa Suomen kärkeä, joka on 1.58,20. Samalla kukistui loppukirissä 19-sarjan voittaja, Katajan Aleksi Ikonen, joka myös juoksi mainion ajan 2.01,5.

17-vuotiaiden kuulassa kolme kärkipoikaa pukkasi A-luokan tulokseen: nuorten olympiapäivillä kiekon neljänneksi heittänyt KiiU:n Aki Kuusela pökkäsi voittoon tuloksella 16.41, mutta myös Katajan Aleksi Stranden ja PyU:n Toni Markkanen ylsivät A-tulokseen. Tonin tulos 14.57 yltää jo viidennelle sijalle 16-vuotiaiden Suomen tilastossa.

Katajan 17-vuotias Vesa Huovinen teki illan aikana kaksi A-luokan tulosta. 100 metrin käsiajan (11,2) lisäksi syntyivät pituudessa mainiot lukemat 648.

PyU:sta A-luokkaan pääsivät myös Aku Kurki (100 m 11,2) ja Hanne Purmonen (kiekko 39.35).

Eero Könönen