PyU:lle 11 mestaruutta sisulisäviesteistä

11 mestaruutta ja 8 muuta mitalia

PyU:n joukkueet nappasivat leijonanosan tiistaina Joensuun kentällä käydyistä 9-15-vuotiaiden pm-sisulisäviesteistä. 24 joukkueella mukana ollut PyU nappasi 19 mitalia, joista mestaruuksia oli 11. Jaossa oli kaikkiaan 18 mestaruutta, joten PyU rohmusi kaikista voitoista reilusti yli puolet.

11-vuotiaat pojat tekivät uuden 4 x 600 m:n piirin ennätyksen joukkueella Patrik Torn, Jere Sivonen, Simo Kahelin ja Jussi Karkkulainen. Kaksoisvoiton varmisti PyU:n kakkosjoukkue, jossa juoksivat Aatu Mäkelä, Jani Kitunen, Hannes Pirhonen ja Ville Sorsa. 11-vuotiaat pojat voittivat ylivoimaisesti myös 4 x 50 metrin viestin.

13-vuotiaat pojat voittivat kaikki kolme viestiään. Erityisen ylivoimaisia PyU:n pojat oliva 4 x 100 metrillä, jolla alittui hienosti 55 sekunnin raja joukkueella Timo Ruippo, Niko Tahvanainen, Simo Vepsäläinen ja Petja Turunen. Pikaviestissä PyU otti komean kaksoisvoiton.

11-vuotiaat tytöt voittivat ylivoimaisesti molemmat viestinsä. Pikaviestijoukkueessa juoksivat Johanna Pykäläinen, Riina Jaatinen, Pilvi Laukkanen ja Essi Ollonqvist ja pitkässä viestissä Johannan, Essin ja Pilvin lisäksi Saara Pöllänen.

9-vuotiaat tytöt ja pojat olivat molemmat ylivoimaisia voittajia 4 x 50 m:n sukkulaviestissä. Tytöt juoksivat komean voittoajan 34,21, joka lienee sähköajanoton piiriennätys. Vuodelta 1996 peräisin oleva ja PyU:n nimissä oleva käsiaikaennätys 33,8 on hieman tyttöjen juoksemaa sähköaikaa parempi (vastaa sähköaikaa 34,04). Ysityttöjen tasaisessa joukkueessa pinkoivat Juulia Auvinen, Pihla Romppanen, Johanna Näykki ja vasta 8-vuotias Iida Nupponen. Poikien voitokkaassa joukkueessa pyyhälsivät Leevi Jaatinen, Tuomas Manninen ja 8-vuotiaat Tino Mäkelä ja Veeti Koljonen.

Mestaruus herui myös 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien 4 x 800 metrillä. Poikien viesti oli huippujännittävä, kun SM-mitalisti Henry Huusko puristi viime metreillä Katajan ankkurin Tuomas Kinnusen ohi. Tyttöjen viesti ratkesi jo avausosuudella, kun Saara Eronen jätti Katajan juoksijan kauaksi.

Ks. myös TULOSPÖRSSI

Eero Könönen