KAI RÄSÄNEN VIIDENNEKSI MM-KISOISSA

PyU:n mies MM-kisojen viidenneksi omalla ennätyksellä 74.36

Pyhäselän Urheilijain Kai Räsänen saavutti loistavan viidennen sijan perjantaina jatkuneissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Tsekin Ostravassa. Moukarissa kolme kertaa yli entisen ennätyksensä yli heittänyt Räsänen, 17, heitti viimeisellään 74.36, jolla jäi vain 1,72 metriä mestaruudesta.

Kultaan heitti Ukrainan Andriy Martiniuk tuloksella 76.09, hopeaa otti Unkarin Daniel Szabo (75.30) ja pronssia Saksan Richard Olbrich (75.18).

Räsänen oli kahdeksantena kolmen ensimäisen kierroksen jälkeen tuloksella 71.44 eli pääsi viimeisenä miehenä kolmelle viimeiselle kierrokselle. Neljännellään hän kiskaisi oman ennätyksenä 74.04 ja nousi jo mitalin tuntumaan neljänneksi. Myös viidennellä syntyi entistä ennätystä 73.10 parempi tulos 73.82:

– 74:ää metriä lähdin tavoittelemaan ja siinä onnistuin hyvin. Tyytyväinen olen tulokseen. Se taisi olla tämän hetken maksimisuoritukseni, kertoi Räsänen, jonka kisamatka oli vielä keväällä vaakalaudalla selkävaivojen takia

Edellispäivän karsintakisassa Räsänen oli yhdeksäntenä tuloksella 70.17. Suomalaisnuorten mitalisaalis Ostravassa on jäämässä Turun Urheiluliiton Tuomas Laaksosen keihäskullan varaan. Räsäsen saavutus on Suomen joukkueesta toiseksi paras.

Saavutus on PyU:n yleisurheiluhistorian viidenneksi paras. Aki Parviainen saavutti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa v. 1992 ja EM-pronssia v. 1991. Ari Pakarinen oli miesten MM-kisojen viides v. 1993 ja Mika Parviainen alle 20-vuotiaiden EM-kisojen neljäs v. 1989.

Naisten kuulan karsinnassa oli mukana Tohmajärven Urheilijain Katri Hirvonen, joka jäi vain 29 senttiä finaalipaikasta. Naisten neljän kilon kuulalla syntyi myös oma ennätys 12.94, joka riitti karsinnan 14. sijaan.

Eero Könönen