PyU:lle kaksi mitalia päätöspäivän SM-viesteistä

PyU:n naiset kultaa, 17-vuotiaat miehet pronssia

Pyhäselän Urheilijat nappasi kaksi mitalia viikonlopun SM-viesteistä Turusta. Naiset uusivat 3 x 3000 metrin kävelyn mestaruuden ja 17-vuotiaat miehet ylsivät yllätyspronssille 4 x 300 metrillä nelisen sekuntia piiriennätystä kohentaen.

Pohjois-Karjalan mitalimenestys jäi PyU:n varaan, sillä loput SM-pisteet heruivat Katajalle sijoituksista kahdeksan parhaan joukkoon. Pohjois-Karjalan kokonaispistesaldo kohosi 25:een eli hieman viimevuotista paremmaksi.

Suurempaankin mitalisaaliiseen olisi ollut mahdollisuuksia, sillä niin Kataja kuin PyU menettivät yhden ennakolta varman tuntuisen mitalin: Katajan 19-vuotiaat naiset ja PyU:n 17-vuotiaat miehet sähläsivät pikaviestin alkuerien vaihdoissa ja tulivat hylätyiksi. Myös Katajan miesten 4 x 1500 metrin kvartetilla olisivat olleet mitalisaumat, mutta Jukka Keskisalon loukkaantuminen ja poissaolo kilpailusta vesitti joukkueen sijoituksen kahdeksanneksi.

PyU:n naiset ottivat ylivoimaisen mestaruuden uudella pe-ajalla 45.45,21. Avausosuuden kävellyt Jaana Eskelinen ratkaisi kisan viestin nopeimmalla yksityisajalla 14.23,0. Muutaman vuoden tauon jälkeen kävelykuvioihin palannut Tiina-Liisa Soikkeli taivalsi 16.15,0 ja ankkuri Jutta Jolkkonen kovemmin kuin koskaan 15.06,0. Koko PyU:n trio on syntynyt vuonna 1985 eli pääsee viimeistä vuottaan myös 22-vuotiaiden SM-kisoihin.

17-vuotiaat miehet ylittivät itsensä avauspäivän sählingin jälkeen ja paransivat kahteen otteeseen 4 x 300 metrin pe-tulosta. Finaalin pronssiaika 2.28,92 koostui seuraavista epävirallisista yksityisajoista: Teemu Ruippo 38,7, Henry Huusko 37,4, Ville-Pekka Kokko 35,3 ja Aku Kurki 37,7.
Joukkueesta Ruippo ei enää ensi vuonna pääse 17-sarjaan, Kokko ja Kurki ovat 16-vuotiaita ja Suomen tilaston kärkipaikkaa 100 metrillä pitävä Huusko vasta 15-vuotias.

Katajan miehet tekivät historiaa yltämällä ensimmäisenä pohjoiskarjalaisjoukkueena pikaviestin finaalin pisteille pe-aikaa hipovalla tuloksella. Paras sijoitus oli 17-vuotiaiden miesten 4 x 100 metrin neljäs sija. 19-vuotiaat 3 x 800 metrin miehet sijoittuivat viidenneksi, samoin 17-vuotiaat miehet 4 x 100 metrin aidoissa.

Katajan ja PyU:n lisäksi Turussa oli mukana Polvijärven Urheilijat miesten 4 x 400 metrin joukkueella.

KS. MYÖS TULOSPÖRSSI

Eero Könönen