Ville-Pekka ja Kai pe-tuloksiin

Ville-Pekka ja Kai pe-tuloksiin

Neljä päivää eri puolilla Suomea kestäneiden yleisurheilun lajikarnevaalien viimeisenä päivänä syntyi yksi uusi Pohjois-Karjalan piiriennätys, kun Pyhäselän Urheilijain Ville-Pekka Kokko pinkoi uuden 16-vuotiaiden 100 metrin ennätyksen 11,22. Aika on ikäluokan Suomen kärkitulos ja riitti vuotta vanhempien seurassa kolmanteen sijaan.

Perjantain painonheitto Kaustisen moukarikarnevaaleilla toi uuden miesten ennätyksen, kun 17-vuotissyntymäpäiviään juhlinut PyU:n Kai Räsänen pyöräytti 15,88 kilon lekaa voittotulokseen 17.99, jolla Outokummun Partion Tero Salmelan entinen ennätys koheni puolisen metriä.

Jämsänkosken ja Jämsän aita-, kestävyysjuoksu ja pikajuoksukarnevaaleilla nappasi kaksi voittoa Joensuun Katajan Pinja Natunen, joka jo torstaina voitti 17-sarjan 300 metrin aidat ajalla 45,43 sadasosan omaa ennätystään parantaen. Lauantaina hän oli paras 300 metrin sileällä lukemin 41,00.

Kiteen Urheilijoiden Kyösti Vänskä, 26, sijoittui miesten tasokkaassa 3-loikkakisassa vasta yhdeksänneksi, mutta rikkoi Kalevan Kisojen tulosrajan lukemin 14.52.

Katajan Vesa Huovinen, 17, ponkaisi hienon pituusennätyksensä 658 ja PyU:n Ville-Pekka Kokko, 16, samoin oman ennätyksensä 630. Sijoitukset olivat kolmas ja kuudes.

Pohjois-Karjalaan herui voittoja myös kestävyysjuoksussa. 17-vuotiaiden miesten 3000 metrin paras oli Juuan Jänteen Oskari Pennanen,16, omalla ennätyksellään 9.10,29 ja 19-vuotiaiden 5000 metrin ykkönen puolestaan Katajan Heikki Mustakallio ajalla 15.58,58.

Lieksan Urheilijoiden monipuolinen Jutta Heikkinen voitti 13-vuotiaiden korkeushypyn sunnuntaina tuloksella 152.

Eero Könönen