Jaana Eskelinen käveli Pohjoismaiden mestariksi

Pyhäselän Urheilijoiden 22-vuotias Jaana Eskelinen yllätti voittamalla naisten 10 kilometrin kävelyn Pohjoismaiden mestaruuden Kvamissa, Norjassa. Pohjoismaisen maaottelun Suomi voitti ylivoimaisesti.

Kilpailut jouduttiin suorittamaan äärimmäisen raskaassa 28 asteen helteessä eikä yksikään kilpailija kyennyt lähellekään omia ennätyksiään. Muun muassa naisten kilpailun suursuosikki norjalainen Sydneyn olympiakisojen kakkonen Kjersti Tysse Plätzer keskeytti selvässä johtoasemassa.

Jaana Eskelisen valittiin alun perin nuorten (22-v.) kilpailuun, mutta hänet nostettiin Suomen joukkueen sisäisen siirron seurauksena mukaan naisten joukkueeseen. Eskelinen oli lopulta ylivoimainen lyöden toiseksi sijoittuneen ruotsalaisen Ellinor Hogrellin 2.37 minuutin erolla.

Miesten 20 kilometrin kävelyn voitti Kjersti Tysse Plätzerin pikkuveli Erik Tysse olosuhteisiin nähden erinomaisella ajalla 1.22.03. Viime kesänä Göteborgin EM-kilpailuiden 50 kilometrillä toiseksi sijoittunut Trond Nymark varmisti Norjan kaksoisvoiton.

Mikko Nieminen, SUL:n uutiset