Pipsa Kokko pikamatkojen valtias pm-halleissa

PIPSA KOKKO PIKAMATKOJEN VALTIAS

Pyhäselän Urheilijat napsi kuusi voittoa ja runsaasti muita mitaleja lauantaina Joensuun Areenassa alkaneista 17-19-vuotiaiden sekä miesten ja naisten avoimista pm-halleista. Parhaiten menestyi 17-vuotias Pipsa Kokko, joka pinkoi ikäluokassaan sekä 60 m:n että 300 metrin voittoon.

Pipsa kukisti 60 metrillä kovan kilpakumppaninsa, Katajan Pinja Natusen 0,06 sekunnilla. Tyttöjen ajat olivat 8,01 ja 8,07.

Avoimien Pohjois- ja Etelä-Karjalan pm-hallien mestareiksi ylsivät PyU:n edustajista myös Jutta Jolkkonen naisten 3000 m:n kävelyssä, kilpakentillä noin 10 vuoden tauon jälkeen palannut Tommi Jalkanen, 39, miesten kiekossa, vasta 15-vuotias Henry Huusko 17-sarjan 60 metrillä (7,51) sekä Samuli Kortelainen, joka oli paras 17-sarjan 3000 m:n kävelyssä.

Paljon kovia nimiä poissa

Mukaan ilmoitetuista kärkinimistä Ville-Pekka Kokko joutui jäämään pois kipeytyneen jalkapöydän takia kahdestakin lajista, samoin kisoihin ilmoitetuista eivät ilmestyneet kisapaikalle erinäisistä syistä Eetu Eronen, Helinä Väisänen, Isabella Björn ja Janette Ahponen.

Pm-halleihin eivät osallistuneet PyU:n kärkinimistä myöskään kävelijä Jaana Eskelinen, heittäjä Kai Räsänen sekä pikajuoksija Aku Kurki.

Hopealle ylsivät Helena Puhakka-Tarvainen naisten kuulassa, Anna-Kaisa Asikainen 17-vuotiaiden 1500 metrillä ja Hanne Purmonen 17-sarjan kiekossa.

Pronssia herui Inka Räsäselle naisten kiekossa omalla ennätyksellään 37.82, Kukka-Maria Mustoselle 17-vuotiaiden 300 metrillä, Linda Vairiselle ja Ville Rautiaiselle 17-sarjan kävelystä sekä Tiina Hirvoselle ja Toni Markkaselle 17-sarjan kuulasta. 16-vuotias Toni pukkasi uuden ennätyksensä 13.30. Toisen mitalinsa, pronssisen, nappasi kullan jatkeeksi Henry Huusko 300 metriltä.

Eero Könönen

Ks. TULOKSET TULOSPÖRSSI. Ks. myös JUTTUPÖRSSI