PyU:lle valtakunnallinen Wihuri-palkinto

1000 euron palkintoa olivat vastaanottamassa Maija Törmänen ja Eero Könönen

Pyhäselän Urheilijoiden laadukas urheilutyö sai ansaitsemansa palkinnon, kun seura palkittiin Suomen Liikunnan ja Urheilun ja Wihuri Oy:n 1000 euron valtakunnallisella Wihuri-palkinnolla perjantaina (6.10.)Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä.

Kuusi valtakunnallista palkintoa saanutta seuraa valikoitiin n. 9000 suomalaisen urheiluseuran joukosta. Wihuri-palkintoja jaettiin neljännen kerran, eikä valtakunnallisille palkinnoille ole päässyt aiemmin yhtään pohjoiskarjalaista seuraa.

Palkintoa olivat vastaanottamassa seuran puheenjohtaja Maija Törmänen ja yleisurheilujaostoa jo yli 15 vuotta vetänyt Eero Könönen. Palkintogaala järjestettiin Hyvä seura -nimikkeen alla.

Ensimmäinen urheiluseura perustettiin Suomeen vuonna 1856 eli seuratoiminta viettää tänä vuonna 150-vuotisjuhliaan. Nykyisellään seuratoiminta kokoaa yhteen yli miljoona lasta, nuorta ja aikuista ja toiminnassa vaikuttaa yli 500 000
vapaaehtoisen joukko.

Urheilijoita maailman huipulle

Vuonna 1945 perustettu Pyhäselän Urheilijat on elänyt kukoistuskauttaan 1980-luvulta lähtien. Vahvan nuorisotyön tuloksena keihäänheittäjät Aki Parviainen ja Ari Pakarinen ylsivät 1990-luvulla aikuistenkin MM-kilpailuihin.

Seura on kasvattanut myös lukuisia urheilijoita maaotteluihin ja nuorten arvokisoihin. Moukarimies Kai Räsänen, 16, oli tänä vuonna 17-vuotiaiden ikäluokan neljänneksi paras koko maailmassa.

Pyhäselän Urheilijat on tunnettu suurista juniorijoukoistaan niin yleisurheilussa kuin myös lentopallossa. Vuonna 2006 seura voitti valtakunnallisen 5000 – 10 000 asukkaan kuntien Vattenfall-yleisurheilucupin ylivoimaisesti.

Seuratoiminnassa korostetaan nykyisin yhä enemmän myös kasvatuksellisia puolia. Kaikista ei tule huippu-urheilijoita, mutta hyvä urheiluseura huolehtii myös niistä lapsista ja nuorista, jotka haluavat olla mukana vain liikkumisen ilosta ilman kilpailullisia tavoitteita.

Eero Könönen