Viljo Toivanen yli 80 metriä Hammaslahdessa

JUUAN VILJO TOIVANEN 80 METRIN ELIITTIIN

Pohjois-Karjala sai uuden miehen 80 metrin keihäseliittiin, kun Juuan Jänteen 22-vuotias Viljo Toivanen kiskaisi Pyhäselän kunnanmestaruuskisan yhteydessä käydyssä miesten kutsukisassa komean ennätyksensä 80.57.

Tulos nosti Juuan nuorukaisen tämän kesän Suomen tilaston ja myös Pohjois-Karjalan kaikkien aikojen tilaston viitoseksi. Suomalaisten hallitsemassa 22-vuotiaiden maailmantilastossa Toivanen on neljäntenä.

Edellä ovat Pohjois-Karjalan tilastossa vain Aki Parviainen, Seppo Räty, Ari Pakarinen ja Mika Parviainen. Myös Varislahden Varman Hannu Holopainen on rikkonut uudella keihäsmallilla 80 metriä.

Kauden viimeisen kisansa käynyt Toivanen yllättyi kovasta syystuloksesta, sillä selkä oli hieman vihoitellut:

-Kyllähän tuo oli teknisesti kesän paras heittoni. Putkeen heitto lähti myös Seinäjoella, kun heitin edellisen ennätykseni 78.94, kertoi 186-senttinen ja 92-kiloinen Toivanen, joka sijoittui Jyväskylän Kalevan Kisoissa neljänneksi ja pari viikkoa sitten pidetyissä 22-vuotiaiden SM-kisoissa hopealle.

Jarmo Hirvosen valmennuksessa oleva Toivanen on asettanut ensi kesän tavoitteeksi 83 metriä. Edellisinä kausina vammoista kärsinyt heittäjä pääsee aloittamaan talven harjoittelut kutakuinkin ehjänä.

Pyhäselän kisan kakkoseksi sijoittui Tohmajärven Urheilijain Mikko Löppönen, joka kiskaisi samoin kesän parhaansa 72.99 ja jäi vain reilun metrin omasta ennätyksestään. Kolmanneksi sijoittui Vesannon Urheilijain Heiko Gross tasan 71 metrin tuloksella.

Kisoja seurannut Seppo Räty kommentoi heittoja ennen Toivasen huippukaarta ja manasi keskinkertaista tasoa:

– Eiköhän tässä pitäne vielä ruveta harjoittelemaan, Räty murjaisi.

Eero Könönen

KUNNANMESTARUUSKISOJEN TULOKSET TULOSPÖRSSIIN MYÖHEMMIN KE-ILTANA