Aku, Joona, Ville-Pekka ja Isabella voittoon KLL:n kisoissa

Aku, Ville-Pekka, Joona ja Isabella mestareiksi

Kesän aikana kunnostautuneet yleisurheilijat olivat vahvoja myös Joensuun keskuskentällä pidetyissä KLL:n piirinmestaruuskisoissa, joihin osallistui tiistaina yli 300 urheilijaa eri puolilta maakuntaa.

Kilpailujen ylivoimaisimpia mestareita olivat Pyhäselän pituushyppääjä Ville-Pekka Kokko, saman kunnan tuore KLL:n 100 metrin suomenmestari Aku Kurki ja polvijärveläinen Katajan kuulamies Antoni Stranden, 14, joka oli paras myös 100 metrin pyrähdyksessä.

15-vuotiaiden 200 metrin aitojen SM-kultaa kuukausi sitten voittanut Kokko hyppäsi nyt B-sarjan pituusvoittoon tuloksella 607 ja jätti kakkoseksi sijoittuneen Polvijärven Ville Sirviön 99 sentin päähän. Kurki ja Kokko pyyhälsivät kovaan yli kolmen metrin vastatuuleen saman ikäluokan 100 metrin ylivoimaiseksi kärkipariksi ajoin 11,60 ja 11,91.

Elokuussa sekä kuulan että kiekon SM-hopeaa voittanut Stranden työnsi kuulaa 15.10 ja voitti kilpakumppaninsa yli kolmella metrillä.

Ylin sarja poti totuttuun tapaan verenvähyyttä. A-poikien 100 metrin ja pituushypyn voiton otti Juuan Viki Vuokkonen ainoana osanottajana. Samoin A-tyttöjen kilpailijat olivat yhden käden sormin lueteltavissa.

Nuoria lupauksia

12-vuotiaissa oli ylivoimaisesti eniten osallistujia. Mukana oli runsaasti myös ns. tuntemattomia suuruuksia, joita ei ole nähty kesän urheilukentillä.

Poikien kuulan ykköseksi pukkasi Rääkkylän Eetu Konttinen tuloksella 10.16. Joukkueen huoltajana toiminut opettaja Martti Nuutinen kertoi suojattinsa olevan monipuolinen lahjakkuus, joka oli kisoissa mukana lähes kylmiltään.

Pyhäselkäläisen Suhmuran koulun kuudesluokkalainen Isabella Björn oli kisojen ylivoimaisin 12-vuotias tyttö. Hän voitti kovaan vastatuuleen sekä 60 metrin kisan (8,76) että pituushypyn (466).

12-vuotiaiden tyttöjen kuulan yllätysmestariksi työnsi Polvijärven Anu Reijonen Suomen tilaston neloseksi yltävällä tuloksella 10.94 ennen Lieksan Jutta Heikkistä ja Liperin Heta Rissasta, jotka myös ylittivät tähän sarjaan kovana pidetyn kymmenen metrin rajan.

Pitkien juoksumatkojen lähdöissä oli vilinää, sillä esimerkiksi T12-sarjoissa ja P14-sarjoissa oli kummassakin 21 kilpailijaa. Odotetuiksi mestareiksi juoksivat Lieksan Reetta Oinonen ja Joensuun Tuomas Kinnunen. Yhtä odotettuja olivat ilomantsilaisten sisarusten Pasi ja Sini Turpeisen voitot D-poikien ja B-tyttöjen sarjoissa.

Pyhäselkäläisistä voitti lajinsa myös 15-vuotias Joona Kokkonen, joka oli keihään paras. Muiden kuntien riveissä urheili runsaasti PyU:n urheilijoita. Mestareiksi ylsivät Pipsa Kokko (100 m), Timo Ruippo (60 m) ja Heli Liimatta (pituus ja kuula).

Eero Könönen

Ks. myös TULOSPÖRSSI