Kai ja Pipsa pronssille Janakkalassa

Kai kiekon ja Pipsa 300 metrin pronssille

Pohjois-Karjalaan herui kuusi mitalia lauantaina jatkuneista 16-17-vuotiaiden SM-yleisurheilukilpailuista Janakkalasta.

Kiihtelysvaaran Urheilijain Aki Kuusela löysi heittokuntonsa sopivasti nappaamalla 16-vuotiaiden SM-kultaa erinomaisella pe-tuloksella 54.82. KiiU:n mies olisi voittanut myös vuotta vanhempien sarjan, jossa Karhulan 201-senttinen Niko Hauhia heitti voittotulokseksi 54.38.

Pohjois-Karjalan menestystä täydensi kiekossa PyU:n Kai Räsänen, joka sinkautti 16-vuotiaiden pronssia tuloksella 49.52 ja jätti tilastoykkösen, Humppilan Severi Uusitalon neljänneksi.

Viime vuoden pronssimies, Joensuun Katajan Aleksi Stranden ei ollut parhaimmillaan ja jäi harmittavasti 16-sarjan loppukilpailusijojen ulkopuolelle yhdeksänneksi.

Tohmajärven Urheilijain Katri Hirvonen jatkoi mitaliputkeaan nappaamalla kuulahopeaa avauspäivän kiekkokullan jatkeeksi. Mitalityöntö kantoi tulokseen 13.55.

Ikoselle yllätyshopeaa

Ilomantsin Urheilijain Aleksi Ikonen, 17, on löytänyt oman lajinsa esteistä ja nappasi ensi yrittämällä yllätyshopeaa reilulla omalla ennätyksellään 4.25,70. Suomen tilastoa kaunisteltiin monen juoksijan voimin, sillä ennen SM-kisaa kotimainen kärkitulos oli 4.27,63.

Pohjois-Karjalan pe-tulokseen Aleksilla on vielä matkaa, sillä Jukka Keskisalo juoksi vuonna 1998 ajan 4.14,19. Mitalia odotettiin myös Lieksan Urheilijain Teppo Oinoselta, joka joutui lopulta tyytymään 16-sarjan kuudenteen sijaan ajalla 4.54,69.

Pipsan ja Pinjan kova kamppailu

16-vuotiaiden 300 metrillä Pyhäselän Pipsa Kokko kukisti kovan kilpakumppaninsa, Katajan Pinja Natusen ja nousi pronssille ennätysajallaan 41,77. Tilastokakkosena kisaan lähteneen Natusen (42,06) oli jääminen viidenneksi. Kokko on yltänyt 300 metrin pronssille kolmena vuonna peräkkäin.

Kokko urakoi aamupäivällä myös tasaisen pituuskisan seitsemänneksi kesän parhaallaan 518. Viides sija jäi vain sentin päähän.

Kävelystä irtosi Pohjois-Karjalaan kolme sijoitusta kuuden parhaan joukkoon. Parhaiten menestyi Joensuun Katajan Saara Mondillo, joka taivalsi 16-vuotiaiden 5000 metrin pronssia ajalla 28.49,36. Pisteille ylsivät myös Joensuun Yrityksen Miika Vatanen (4.) ja Kiteen Urheilijain Sanna Neuvonen (6.).

Eero Könönen