Aku Kurki pinkoi ylivoimaiseen SM-kultaan

AKU SATASEN SUVEREENI MESTARI

Turun Paavo Nurmi –stadionilla pidettävät 14-15-vuotiaiden SM-yleisurheilukisat tuottivat Pohjois-Karjalalle toisena kilpailupäivänä kaksi kultaista ja kaksi hopeista mitalia.

Pyhäselän Urheilijain Aku Kurki hallitsee ikäluokkansa 100 metrin juoksua tällä hetkellä suvereenisti. Hän pinkoi 15-vuotiaiden finaalissa voittoajan 11,40, josta kakkoseksi sijoittunut Vilppulan Antti Ruopsa jäi peräti 0,34 sekuntia.

Voittoaika sivuaa hänen omissa nimissään olevaa pe-tulosta. Tosin voittojuoksussa oli tällä kertaa hieman liikaa (+2,1) myötätuulta. Kurki saavutti jo toisen SM-mitalinsa, sillä perjantaina hän oli aitonut 200 metrin hopeaa.

PyU:lle heltisi myös toinen kultamitali, kun 14-sarjan kuulakaksikko Heli Liimatta-Pauliina Haapasalo pukkasi hieman alavireisenäkin joukkuekisan ykköseksi tuloksin 10.37 ja 9.32.

Henkilökohtaisessa kisassa Liimatta sijoittui kahdeksanneksi, mutta sai vielä paremman sijoituksen keihäästä, josta herui viides sija tuloksella 42.61. PyU olisi napannut joukkuemitalin myös keihäästä, jos mukana olisi ollut toinen edes n. 20 metrin heittäjä.

Savimäki ja Stranden hopealle

Joensuun Kataja saavutti kaksi henkilökohtaista hopeamitalia, kun 15-vuotias Joni Savimäki riuhtaisi keihäässä oman ennätyksensä 60.83 ja 14-vuotias Antoni Stranden samoin kuulaennätyksensä 15.15. Kumpikin nousi mitaleille tilastojen viidenneltä sijalta.

Savimäelle hopea oli balsamia haavoihin, sillä vuosi sitten hänen oli yhtenä ennakkosuosikeista jääminen mitalisijojen ulkopuolelle. Mestaruuskaan ei ollut kaukana, sillä Kuortaneen Rainer Manninen kiskaisi vain reilun metrin pitemmälle.

Hienoja sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon napsivat myös PyU:n 15-vuotias Toni Markkanen (7.) kuulassa tuloksella 15.32 ja Kesälahden Urheilijain 14-vuotias Jonne Hirvonen (9.) keihäässä lukemin 48.53. Lieksan Urheilijain Atso Vänskä, 14, taivutti seipään 11:nneksi tuloksella 295.

Aamupäiväraportti 14-15-vuotiaiden kisoista

Toinen kilpailupäivä Turussa pidettävissä 14-15-vuotiaiden SM-kilpailuissa on käynnistynyt PyU:n osalta edellispäivän lailla vahvasti.

Aku Kurki selviytyi 15-vuotiaiden 100 metrin finaaliin ylivoimaisesti parhaalla ajalla 11,47. Hän voitti oman eränsä noin viiden metrin erolla Henri Heinoseen.

15-vuotiaiden poikien kuulassa Toni Markkanen pukkasi lähelle ennätystään lukemin 15.32 ja sijoittui seitsemänneksi. Mitaliin olisi tarvittu yli 16 metrin tulos. Joukkuekisassa Toni ja hänen parinaan työntänyt Joona Kokkonen (11.63) sijoittuivat kuudenneksi.

Eero Könönen