PyU:lle viisi SM-mitalia. Ville-Pekka aitoi kultaa.

VILLE-PEKKA KOKKO JA AKU KURKI KAKSOISVOITTOON

Pyhäselän Urheilijat kahmi viisi mitalia perjantaina alkaneissa 14-15-vuotiaiden SM-yleisurheilukisoissa Turun Urheilupuistossa. Sokerina pohjalla oli 15-vuotiaiden poikien kaksoisvoitto 200 metrin aidoissa Ville-Pekka Kokon ja Aku Kurjen tuomana.

Kokko juoksi myös alle ikäluokan SE:n ajallaan 25,65, mutta myötätuulta (+2,1) oli harmittavasti hieman liikaa. Viime vuoden suomenmestari Aku Kurki varmisti kaksoisvoiton ajalla 26,54 ennen Karvion Kirin Arttu Halmelaa (26,86).

Tilastojen viidentenä ollut Katajan Joni Savimäki joutui jättämään kisan väliin kipeytyneen jalan takia.

Kultamitalin nappasi myös PyU:n 14-sarjan moukarikaksikko Mari Korhonen-Pauliina Haapasalo. Tytöillä oli myös hieman onnea, sillä kaikki kolme muuta joukkuetta jäivät ilman yhteistulosta. Henkilökohtaisessa kilpailussa Mari sijoittui kahdeksanneksi tuloksella 35.03.

Elisa Neuvoselle SM-hopeaa

Kävelystä ropisi Pohjois-Karjalaan useita mitaleja. Kiteen Urheilijain Elisa Neuvonen käveli odotetusti 15-vuotiaiden hopealle ajalla 15.26,86 ja samanväriset mitalit heltisivät myös PyU:n 14-sarjan joukkuekaksikoille Linda Vairinen-Henna Ehrukainen ja Simon Kortelainen-Simo Puustinen. Katajan 15-vuotiaiden joukkue Mari Reijonen-Maaria Pukkala sijoittui viidenneksi.

Kortelainen (4.) ja Vairinen (6.) ylsivät myös henkilökohtaisen kisan pisteille. Myöhään illalla joukkuemitaleita tavoittelivat 14-vuotiaiden moukarista Polvijärven Urheilijain ja Juuan Jänteen kaksikot.

Eero Könönen