Kai Räsänen moukaroi SM-kultaa

Pyhäselän Urheilijain Kai Räsänen pyörähteli odotetusti 16-vuotiaiden ylivoimaiseen moukarikultaan perjantaina Janakkalassa alkaneissa 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailuissa. Voittoheitto 69.68 olisi riittänyt hopealle myös vuotta vanhempien miesten ikäluokassa.

SM-kisojen perusteella valitaan joukkue viikon kuluttua Helsingissä käytävään 17-vuotiaiden Ruotsi-otteluun. Räsänen jännittikin vuotta vanhempien tuloksia:

-Saattaa olla, että otteluun valitaan v. 1989 syntyneitä, vaikka minulla on vieläkin kauden kärkitulos (72.45) myös 17-vuotiaiden sarjassa, Räsänen arvaili.

17-vuotiaiden kakkonen Janne Viljanen hävisi PyU:n miehelle Janakkalassa parikymmentä senttiä ja on kauden aikana ollut jokaisessa kohtaamisessa Räsästä heikompi. 17-vuotiaiden voittaja Harri Santala (71.02) on itse oikeutettu maaotteluun.

Tohmajärven Urheilijain Katri Hirvonen oli Räsäsen tavoin odotetun ylivoimainen mestari kiskaistuaan 16-vuotiaiden voittoon tuloksella 43.25. Taso vanhemmassa 17-vuotiaiden ikäluokassa oli selvästi 16-sarjaa heikompi, sillä voittajan, Järvenpään Vuokko Rajamäen (44.35) jälkeen kakkoseksi riitti tulos 37.85 ja pronssille alle 35 metrin heitto.

PyU:n Hanne Purmonen sijoittui 16-vuotiaissa kahdeksanneksi tuloksella 35.24, joka olisi riittänyt vanhemmassa ikäluokassa pronssille. Myös Katri Hirvonen 16-17-vuotiaiden toiseksi pisimmälle heittäneenä on vahvasti ehdolla Ruotsi-otteluun.

Mönkkönen ja Laakkonen pistesijoille

17-vuotiaiden 3000 metrillä Pohjois-Karjala oli vahvasti edustettuna, sillä Ilomantsin Urheilijain Jarno Mönkkönen juoksi neljänneksi ajalla 9.17,16 ja Katajan Reima Laakkonen nousi omalla ennätyksellään 9.21,06 tilastojen 11. sijalta kuudenneksi.

Hienoinen pettymys oli Katajan Ilkka Männikön jääminen 17-vuotiaiden seipään kymmenenneksi tuloksella 390. Kauden kärkitulos 410 olisi riittänyt viidenteen sijaan.

Joensuun Katajan Pinja Natunen ja Pyhäselän Pipsa Kokko tavoittelevat mitaleja lauantaina juostavassa 16-vuotiaiden 300 metrin loppukilpailussa. Alkuerissä Pinja (41,60) oli kakkonen ja Pipsa (42,01) kolmonen.

Eero Könönen