Vatsakramppi pysäytti Jaanan kävelyn

VATSAKRAMPPI PYSÄYTTI JAANAN KÄVELYN

Kalevan Kisojen avauspäivä perjantai jäi pyhäselkäläisittäin laihaksi, sillä mitalisuosikki Jaana Eskelinen, 21, joutui keskeyttämään 10 kilometrin kävelyn ja kisadebytantti Kai Räsänen, 16, ei saanut heittoihinsa puhtia moukarikarsinnassa.

Jaana Eskelisen oli kilpailun kolmantena siinä vaiheessa, kun joutui lopettamaan kävelyn rankalla radalla:

– Vatsakramppi iski, eikä kävelystä enää sen jälkeen tullut mitään. Olisiko pöpö jäänyt elimistöön Rovaniemen palokuntaleiriltä, jossa Jaana oli ennen SM-viestejä viikon verran, valmentaja Harri Kiviniitty kertoi.

Voittoon käveli Marja Penttinen keskinkertaisella ajalla 51.00 ennen Outí Sillanpäätä ja Anne Halkivahaa. Jaanan kevään ennätysaika 50.00 olisi nyt riittänyt kirkkaaseen ykkössijaan. Yksi kilpailun suosikeista, Karoliina Kaasalainen hylättiin ja Kati Penttinen joutui Jaanan tavoin keskeyttämään.

Kain debyyttikisa jäi vaisuksi

Nuori Kai Räsänen ujosteli ensimmäisissä aikuisten mestaruuskisoissaan eikä saanut heittoihinsa puhtia. Hän jäi moukarikarsinnan 23:nneksi vaatimattomalla tuloksella 51.70. Oma ennätys jäi yli viiden metrin päähän:

– Huonosti meni. Olo oli ihmeen löysä, Kai totesi.

PyU:n pistesaalis tämän vuoden Kalevan Kisoista uhkaa jäädä laihaksi, sillä jäljellä on enää yksi edustaja: lauantaina kuulaa työntävä Helena Puhakka-Tarvainen.

Vielä viime kaudella PyU:n riveissä urheillut Matti Räsänen juoksi 5000 metrillä oman ennätyksensä 14.25,56 ja nappasi hienon viidennen sijan.

Vuosi sitten Kalevan Kisat tuottivat PyU:lle kaksi pronssimitalia: Reetta Laitiselle kiekosta ja Jaana Eskeliselle kävelystä.

Eero Könönen