PyU muisti SM-kultamitalistejaan

PyU muisti viestimitalistejaan

Pyhäselän Urheilijat muisti Mikkelin SM-viesteissä kaksi kultamitalia hankkineita juoksijoitaan ja kävelijöitään maanantai-iltana Suhmurassa pidetyssä mitalikahvitilaisuudessa.

PyU:n puheenjohtaja Maija Törmänen kiitteli merkittävään saavutukseen yltäneitä urheilijoita, jotka saalistivat seuran historian ensimmäiset yleisurheiluviestien kultamitalit:

– Muitakaan viestimitaleja ei ole seuralle tullut kovinkaan monta, sillä ensimmäinen saavutettiin vasta vuonna 1998, seuraava vuonna 2002 ja viime vuonna herui Lahden kisoista kaksi viestimitalia, totesivat PyU:n puheenjohtaja Maija Törmänen ja yu-jaoston puheenjohtaja Eero Könönen.

15-vuotiaiden poikien 4 x 100 metrin kvartetti Henry Huusko, Ville-Pekka Kokko, Joona Kokkonen ja Aku Kurki pinkoi sivutuotteena uuden pe-ajan 46,01 ja naisten 3 x 3000 metrin kävelyn trio Jaana Eskelinen, Anna Tiitinen ja Jutta Jolkkonen oli ylivoimainen mestari noin 1,5 minuutin erolla ennakkosuosikkeihin.

Ensimmäinen yleisen sarjan mestaruus

Naisten mestaruus oli historiallinen myös koko Pohjois-Karjalalle, sillä koskaan aiemmin ei yksikään naisten yleisurheilujoukkue oli voittanut yleisen sarjan kultaa. Tilastomies Petri Maskosen mukaan voittoja ei liene herunut myöskään yhdellekään miesjoukkueelle.

Tilaisuudessa muistettiin myös valmentajia. Kävelijänaisia valmentaa Harri Kiviniitty ja pikajuoksijapoikien valmennuksesta vastaavat oma isät Asko Huusko, Pauli Räsänen, Pentti Kokkonen ja Kai Kurki.

Kaikki mitaliurheilijat Henry Huuskoa lukuunottamatta ovat Pyhäselän Urheilijain omia kasvatteja. Viestipojista Henry asuu Sotkamossa, mutta Ville-Pekka, Joona ja Aku asuvat kaikki Niittylahden ympäristössä. Kaikki kävelijänaiset puolestaan ovat Hammaslahden läheltä.

Pikajuoksun kultamitalien saavuttaminen on maaseutuseuralle erittäin harvinaista, sillä lähes aina mestariksi on juossut joukkue Helsingin, Turun, Tampereen tai Oulun suunnalta. Samoin kävelyssä perinteiset lajin hallitsijat ovat tulleet Etelä-Suomesta.

Pohjois-Karjala saavutti kolmannenkin viestien kultamitalin, kun Joensuun Katajan 19-vuotiaiden naisten nelikko Hanna Kontturi, Noora Hämäläinen, Pinja Natunen ja Taru Karejoki pinkoi ykköseksi.