Timo ja Jere voittoihin Kuopiossa

Timo ja Jere voittoihin Kuopiossa

Ilomantsin Urheilijain Jarno Mönkkönen oli vauhdissa Hannes Junior Games –kisojen avauspäivänä perjantaina Kuopion Väinölänniemellä. Vasta syksyllä 17 vuotta täyttävä Mönkkönen pyyhälsi voittoon 800 metrillä ikäluokan Pohjois-Karjalan kärkituloksella ja reilulla omalla ennätyksellä 2.01,70.

Myös Pyhäselän 16-vuotias Teemu Ruippo paransi ennätystään ja sijoittui kolmanneksi ajalla 2.07,40. 12-vuotiaiden poikien sarjassa PyU:n Timo Ruippo voitti kaksi lajia (200 m ja pituus) ja ponkaisi pituushypyssä Suomen tilaston 7:nneksi tuloksella 470.

12-vuotiaiden korkeushypyn Suomen tilaston kakkostyttö, Lieksan Jutta Heikkinen hallitsi mielilajiaan tuloksella 146. Viidennen voiton Pohjois-Karjalaan toi perjantaina PyU:n Jere Sivonen, joka jäi hivenen omasta Suomen kärkituloksestaan mutta alitti 600 metrillä kahden minuutin rajan.

PyU:sta pääsivät avauspäivänä mitaleille myös Niko Tahvanainen, joka ponnisti 12-vuotiaiden pituushypyn kakkoseksi omalla ennätyksellään 459. Pituushypystä tuli kaksi muutakin mitalia, kun 9-vuotiaat Patrik Torn (363) ja Essi Ollonqvist (353) leiskauttivat kakkoseksi ja kolmoseksi.

12-vuotiaiden tyttöjen korkeushypyssä Isabella Björn hyppäsi oman ennätyksensä 140 ja otti pronssia. Myös Jatta Kalajoki teki reilun ennätyksensä 134 ja oli seitsemäs.

Eero Könönen