Reetta ja Pipsa mestareiksi pm-kisojen päätöspäivänä

Reetta kiekon ja Pipsa 400 metrin mestariksi

Yleisurheilun Pohjois-Karjalan yleisten sarjojen pm-kisat pääsivät kunnolla vauhtiin päätöspäivänä tiistaina Outokummun Matovaaran kentällä, sillä illan aikana saavutettiin peräti kuusi A-luokkaa eli Kalevan Kisoihin oikeuttavaa tulosta. Kisojen kovin mitalirohmu oli Joensuun Katajan 24-vuotias Ville Välimäki, joka urakoi kahden päivän aikana neljä mestaruutta.

PyU:lle herui päätöspäivänä yhteensä 11 mitalia, joista kultaisia oli kaksi. Reetta Laitinen voitti kiekon ja Pipsa Kokko 400 metriä. Miesten 400 metrillä PyU:n vasta 15-vuotias Ville-Pekka Kokko juoksi erinomaisen hopea-ajan 53,17.

Välimäen kultasaldo kasvoi päätöspäivänä kolmella, kun voittosarakkeeseen tulivat ykkössijat 110 metrin aidoissa, seipäässä ja mielilajissa kolmiloikassa, jossa syntyi myös A-luokan tulos 14.63:

-Tulokseen pitää olla tyytyväinen, sillä jouduin ottamaan loikat kipeän kantapään takia päkiän varaan. Toivottavasti lepo auttaa, jotta Kalevan Kisoissa pääsisin hyppäämään täysitehoisesti, Välimäki tuumaili.

Piia Koistinen rikkoi SM-rajan

Kisojen toisen päivän iloisin yllättäjä oli Katajan Piia Koistinen, joka rikkoi kirkkaasti Kalevan Kisojen tulosrajan 12 metriä loikittuaan komean uuden ennätyksensä 12.49:

-Kyllähän tulos yllätti, sillä en ole juuri keskittynyt kolmiloikkaan. Harjoittelu ei ole ollut tehokasta, kun olen hoitanut kotona pientä lasta, Koistinen iloitsi.

Myös pituudessa Koistinen uhkaili SM-rajaa hypättyään kakkoseksi (552) seurakaverinsa Jaana Kontturin (580) jälkeen. Halli-SM:n talvella voittanut Kontturi on tuskaillut alkukesän vammojen kanssa, mutta nyt näyttää paremmalta:

-Tulokseen en ole tyytyväinen, mutta eihän täysitehoisia hyppyjäkään ole vielä paljon takana. Ruotsi-maaotteluun selviäminen on yksi kauden päätavoitteista, Kontturi puntaroi.

Miesten 100 metriä oli yksi päivän yllätyslajeista, sillä peräti kaksi Katajan juoksijaa rikkoi pohjoiskarjalaisittain kovan 11 sekunnin rajan. Loistavan lähdön saanut Teemu Kejonen pinkoi ihanteelliseen kahden sekuntimetrin myötätuuleen oman ennätyksensä ja A-luokan 10,93 ja Matti Ikäheimonen pyrähti kakkoseksi samoin omalla ennätysajalla 10,98:

-Kerrankin olivat olot juoksijoiden puolella, kun päästiin juoksemaan juuri sopivaan myötätuuleen. Taidan kuitenkin jättää satasen väliin Kalevan Kisoissa ja keskittyä vain kaksisataselle, Kiteen ja Lappeenrannan kautta Joensuun Katajaan tullut Kejonen arveli.

A-luokkaan ylsivät illan aikana myös Tohmajärven Urheilijain vasta 16-vuotias Oona Sormunen keihäässä ja Pyhäselän Urheilijain Reetta Laitinen kiekossa.

Kalevan Kisat Reetalla harkinnassa

Vuosi sitten SM-pronssia heittänyt Laitinen harkitsee vielä osallistumistaan Jyväskylän Kalevan Kisoihin. Talven sairastelut ovat vieneet heitoista parhaan terän ja hänen oli tyytyminen Outokummussa vaatimattomiin voittolukemiin 41.83.

Miesten kiekossa Katajan Teemu Olli ja takavuosien yli 60 metrin mies ja maaotteluedustaja Timo Sinervo lähentelivät 50 metrin A-rajaa, jonka Olli on tällä kaudella jo rikkonut.

Hyvä kilpailu oli myös naisten 400 metriä, jossa PyU:n ja Katajan vielä juniori-ikäiset Pipsa Kokko ja Pinja Natunen alittivat komeasti minuutin haamurajan.

Pm-kisoista puuttuivat maakunnan kirkkaimmat tähdet Maija Kovalainen, Natalia Kilpeläinen, Anita Hietalahti ja Jukka Keskisalo, joista Keskisalo keskittyi jo perjantaina Roomassa käytävään kultaisen liigan kilpailuun.

Eero Könönen

KS. myös TULOSPÖRSSI