PyU:lle neljä mestaruutta avauspäivänä

PyU:lle neljä mestaruutta avauspäivänä

Ukkosmyrskyn mukanaan tuoma raju raesade sotki pahoin miesten ja naisten pm-kisojen läpivientiä maanantai-iltana Outokummun Matovaaran kentällä. Kaikki lajit naisten pituushyppyä lukuun ottamatta saatiin kuitenkin vietyä läpi suunnitelmien mukaisesti, mutta juoksuissa jouduttiin tyytymään käsiajanottoon. Lähes kananmunan kokoiset rakeet moukaroivat myös toisen tuulimittarin kelvottomaksi. Avauspäivänä saavutettiin vain kaksi A-luokan tulosta.

Kisojen ykköstähti Maija Kovalainen ehti aloittaa pituushypyn tasan kuuden metrin leiskautuksella, mutta ensimmäisen kierroksen puolessa välissä alkanut myräkkä keskeytti lajin. Tuomarineuvosto päätti mitätöidä tulokset ja siirtää pituuskisan päätöspäivän ensimmäiseksi lajiksi.

Kovalaisella oli tarkoitus urakoida avauspäivänä myös kuula ja 200 metrin juoksu, mutta EM-kisoihinkin ehdolla oleva ottelija ei ilmestynyt viimeisiin lajeihin. Kuulan mestariksi työnsi PyU:n Helena Puhakka-Tarvainen A-luokkatuloksella 12.49 ja 200 metrin ykköseksi viiletti PyU:n 16-vuotias Pipsa Kokko hyvällä käsiajalla 25,8.

Kalevan Kisat monella mielessä

Outokummun kilpailuihin osallistui runsaasti Kalevan Kisa –rajan rikkoneita urheilijoita, vaikka läheskään kaikki tähdet eivät olleet mukana.

Miesten pituushypyn voittoon leiskautti yksi Katajan tuoreimmista vahvistuksista, Ville Välimäki, joka ponnisti tuloksen 667. Kolmiloikassa A-rajan tällä kaudella ylittänyt Välimäki lähtee Kalevan Kisoihin 15 metrin rajan ylitys mielessä.

Katajan Teemu Kejonen oli mainiossa vedossa 200 metrin juoksussa. Valitettavasti käsiajanotto vesitti hyvän tuloksen synnyn:

-Nyt alkaa pikkuhiljaa irrota, tuumaili ajan 22,1 pinkonut Kejonen, joka jäi omasta viime kaudella syntyneestä A-rajan alittaneesta sähköaikaennätyksestään vain pari kymmenystä.

Kiihtelysvaaran Urheilijain Anssi Turunen oli ripeässä vauhdissa päivän avauslajissa 400 metrin aidoissa. Ilman vastusta syntyi kelpo aika 55,2, joka ylsi A-luokkaan.

Kalevan Kisa –rajan moukarissa rikkonut PyU:n 16-vuotias Kai Räsänen hallitsi lajiaan suvereenisti, vaikka jäi A-rajasta tällä kertaa reilut kolme metriä. Yli 70 metriä takavuosina heittänyt OkuP:n Tero Salmela, 31, ei enää ilmestynyt moukaririnkiin kiusaamaan nuorempiaan.

800 metrillä käytiin tasaiset mestaruuskamppailut. Hiljalleen kuntoutuva Outokummun Marja-Leena Kurki oli naisten ykkönen ja Polvijärven Urheilijain Jari Räsänen kukisti loppukirissä Kalevan Kisojen 5000 metrille keskittyvän Katajan Matti Räsäsen.

PyU:lle toi piirinmestaruuden myös Marjo Kauhanen, joka kesän ensimmäisessä kisassaan nappasi moukarikultaa yli 38 metrin heitolla.

Eero Könönen