Heli Liimatalle keihäs-pe

Pyhäselän Urheilijoiden Heli Liimatta kiskaisi uuden 14-vuotiaiden tyttöjen piirin ennätyksen 45.71 torstaina Pihtiputaalla alkaneissa keihäskarnevaaleissa. Kontio-Veljien Mari Heikkisen entinen pe-lukema 45.30 oli vuodelta 1993.

17-vuotiaiden naisten kilpailussa Tohmajärven Urheilijain Oona Sormunen jäi kolmisen metriä kesän parhaastaan ja Suomen kärkituloksestaan ja joutui tyytymään kakkossijaan tuloksella 47.58.

19-vuotiaiden miesten kilpailu heitetään myöhemmin illalla. Joensuun Katajan Lassi Etelätalo yrittää rikkoa Pekingissä pidettäviin 19-vuotiaiden MM-kisoihin oikeuttavan A-rajan 67.50.

Jalasjärven kiekkokarnevaaleissa ilahduttavimmin esiintyi Tohmajärven 16-vuotias Katri Hirvonen, joka kiskaisi naisten välineellä jälleen reilun A-luokkatuloksen ja oman ennätyksen 44.87. Voittoon heitti Turun Elina Mattila, joka myös rikkoi 19-vuotiaiden MM-rajan.

17-vuotiaiden miesten kisassa KiiU:n tilastoykköseltä Aki Kuuselalta odotettiin voittoa, mutta hänen oli tyytyminen alle 49 metrin tulokseen ja kolmanteen sijaan. Katajan Aleksi Stranden heitti neljänneksi hieman alle 48 metrin tuloksella.

Eero Könönen