Jaakko Jurvanen käveli huippuajan

JAAKKO JURVANEN KÄVELI HUIPPUAJAN

Kitee debytoi pm-kävelyjen järjestäjäpaikkakuntana, kun 9-15-vuotiaiden pm-ratakävelyt pidettiin Hutsin kentällä sunnuntaina 33 kilpailijan ja neljän osallistujaseuran voimin.

Järjestelyistä vastasivat Kiteen ja Pyhäselän Urheilijain yhdessä. Tuomareina toimi Ari Alsion johtama nelikko, joka joutui antamaan peräti 20 hylkäysesitystä. Yhtään kävelijää ei kuitenkaan hylätty:

– Kävelijöiden tekninen taso oli tavanomainen. Tuomarit vain olivat tällä kertaa tavallista tarkempia, niin kuin pitääkin. Tiukka linja on nuorelle kävelijälle eduksi, jotta väärät tekniikat saadaan kitkettyä, Alsio kertoi.

Parhaimmat tulokset syntyivät 15- ja 11-vuotiaiden sarjoissa, joiden mestarit Kiteen Elisa Neuvonen ja Pyhäselän Jaakko Jurvanen tekivät valtakunnan terävimpään kärkeen oikeuttavat tulokset.

15-vuotias Elisa Neuvonen on jo tällä kaudella parantanut ikäluokan 3000 metrin pe-tulosta 15.09-ajallaan, mutta tällä kertaa ennätys sai jäädä rauhaan, vaikka Neuvonen kävelikin kelpo ajan 15.29,8.

Ensimmäinen kilometri (4.52) enteili jopa 15 minuutin alitusta, mutta hidas (5.20) toinen kilometri romutti ennätyshaaveet.

11-vuotias Jaakko Jurvanen vipelsi Neuvosen tavoin ylhäisessä yksinäisyydessään 1000 metrin ajan 5.32,3. Jaakko paransi joulukuussa kävelemäänsä entistä ennätystä kahdeksan sekuntia ja nousi Suomen tilaston kakkoseksi.

Linda ja Simon SM-kisoihin

14-15-vuotiaiden SM-kisoihin paikkansa varmistivat lisäksi PyU:n Linda Vairinen (14) ja Simon Kortelainen (14) sekä Katajan Antoni Stranden (14). Heistä Stranden valinnee kävelyn sijasta SM-kisoissa heittolajit.

Mestareiksi kävelivät PyU:n edustajista lisäksi Juulia Auvinen (8), Jere Sivonen (9), Jussi Karkkulainen (10), Saara Pölönen (11), Ville Rautiainen (13) ja Helinä Väisänen (13).

PyU saanee 14-15-vuotiaiden SM-kisoihin myös kävelyjoukkueita, sillä myös Henna Ehrukainen ja Viivi Suvanto 14-vuotiaiden tyttöjen ja Simo Puustinen 14-vuotiaiden poikien sarjassa alittivat vaadittavat tulosrajat, vaikka eivät A-luokkaa tehneetkään.

Eero Könönen