Kai Räsänen kotikentällään lähes 70 metriä

Niittylahden kentällä Pyhäselässä oli mukana 17-vuotiaiden kirkkainta heittäjäparhaimmistoa, kun Sepon moukarikisaan osallistuivat niin ikäluokan parhaat mies- ja naisheittäjät Kai Räsänen ja Mari Tiainen kuin kuulan kärkinainen Katri Hirvonen.

Kolea sää heikensi hieman tulostasoa, mutta sekä Räsänen että Tiainen kolkuttelivat kauden kärkituloksiaan. Lisäksi PyU:n Mari Korhonen, PoU:n Henri Piipponen ja ToU:n Saku Pietarinen rikkoivat 14-vuotiaiden SM-kisarajan.

17-vuotiaiden maailmantilaston viiden joukossa majaileva Räsänen pyörähteli kolme hyväksyttyä heittoa 70 metrin tuntumaan, mutta jäi kolmisen metriä viikkoa aiemmin heittämästään Suomen kärkituloksesta 72.23:

– Pienen pieni tekniikkavirhe pudottaa äkkiä viisikin metriä lopputuloksesta, harmitteli Räsänen, joka mittautti viiden kilon välineellä parhaallaan tuloksen 69.33.

Sekä Räsästä että tytärtään Mari Tiaista valmentava Sakari Tiainen arveli metrejä tulevan suojattiensa heittoihin vielä useita, kunhan vastus kovenee ja pienet tekniikkaongelmat saadaan kuntoon:

– Kailla on jo tänä kesänä mahdollisuuksia 75 metriin, kun kaikki loksahtaa kohdalleen.

Niittylahdessa tuloksen 50.39 heittänyt Mari Tiainen on varmistanut Kalevan Kisa -paikkansa 50 metrin ylityksellään, eikä Kai Räsänenkään ole rajasta kaukana.

Miesten tulosraja Kalevan Kisoihin on 7,2 kilon moukarilla 57 metriä, jota 181-senttinen ja 84-kiloinen PyU:n nuorukainen on jo harjoituksissa hätyytellyt.

Eero Könönen