Toni Markkanen pukkasi 14.57

TONI MARKKANEN PUKKASI 14.57

Vain 19 työntäjää osallistui sateisessa säässä pidettyyn Kemien kuulailtaan Tohmajärvellä. Laatu korvasi kuitenkin määrän, sillä Kiihtelysvaaran Urheilijain Aki Kuusela (16) pukkasi uuden 17-sarjan pe-tuloksen 16.17 ja Tohmajärven Urheilijain Katri Hirvonen (16) työnsi saman ikäluokan Suomen kärkeen lukemin 13.76.

Kiekonheitossakin valtakunnan kärkimiehiin lukeutuva Kuusela työnsi tasaisen sarjan, jonka paras, Suomen tilaston neljänneksi yltävä tulos syntyi ensimmäisellä. Kakkoseksi pökkäsi Katajan Aleksi Stranden myös hyvällä tuloksella 15.33

PyU:n Helena Puhakka-Tarvaiselta, 24, odotettiin parin viikon takaisten 13 metrin työntöjen tasoa, mutta tekniikka oli kuitenkin hakoteillä ja hänen oli tyytyminen vaatimattomiin 12.20:n lukuihin.

14-15-vuotiaiden ikäluokissa syntyi neljä suomenmestaruuskisoihin oikeuttavaa tulosta: SM-rajan rikkoivat PyU:n Toni Markkanen, Heli Liimatta ja Pauliina Haapasalo sekä Katajan 14-vuotias Antoni Stranden, joka pukkasi Suomen tilaston kolmoseksi tuloksella 14.12.

Toni voitti 15-vuotiaiden kuulan ennen Antonia ja työnsi hienon ennätyksensä 14.57. Myös toiseksi paras työntö kantoi yli 14.30:n.

Eero Könönen

Ks. myös TULOSPÖRSSI