Jaana Eskelinen Malmijuoksun voittoon

JAANA ESKELINEN NAISTEN YLLÄTYSYKKÖNEN

Pyhäselän Urheilijain kävelijäekspertti Jaana Eskelinen kunnostautuu myös juoksussa, sillä hän voitti Pyhäselän Hammaslahdessa toisena pääsiäispäivänä järjestetyn kansallisen Malmijuoksun naisten kilpasarjan 8,5 kilometriä ajalla 33.00. Pyhäselkäläismenestystä täydensi kakkoseksi sijoittunut Mervi Laatikainen, joka juoksi ajan 33.42.

21-vuotiaan Eskelisen päälajina on tulevanakin kesänä kävely, jossa ensimmäinen ulkokoitos on jo lauantaina, jolloin käydään Pohjois-Karjalan pm-maantiekävelyt Joensuussa.

Malmijuoksun osallistujamäärä nousi kauniissa kevätsäässä viimevuotista selvästi korkeammaksi, sillä kilpa- ja hölkkäsarjoihin osallistui 159 juoksijaa, mikä on 30 enemmän kuin vuosi sitten.

Miesten 12 km:n pm-kilpailun kakkoseksi juoksi PyU:n 28-vuotias Sakari Hukka, joka teki ensimmäisessä Malmijuoksussaan hyvän ajan 41.45. Anna Tiitinen sinnitteli 19-vuotiaiden naisten ykköseksi, Pipsa Kokko 17-sarjan kakkoseksi ja Timo Grönlund 19-vuotiaiden kolmoseksi. Veteraanisarjoissa Toivo Penttinen oli 55-sarjan paras ikäluokkaansa erinomaisella ajalla 16.37 ja Kaija Pyöriäinen 40-vuotiaiden ykkönen ajalla 34.42.

9-15-vuotiaiden sarjoista 13 mitalia

9-12-vuotiaat juoksivat 2,6 kilometrin Sähkötien lenkin. Kovinta pyhäselkäläisvauhtia esitti 12-vuotias Risto Kahelin, joka jäi ajallaan 9.36 voittajasta, Ilomantsin Pasi Turpeisesta vain sekunnin. 10-vuotiaiden kärkipoika, PyU:n Simo Kahelin oli koko 36 juoksijan ryhmän kolmanneksi nopein ikäluokan kaikkien aikojen kovimmalla ajalla 9.56. Erinomaisen voittoajan 10.55 tekaisi myös 9-sarjan poikien ykkönen, PyU:n Jere Sivonen.

Nuorimpien tyttöjen parhaimman ajan teki PyU:n 12-vuotias Marianne Pykäläinen, joka selvitti reitin ajassa 10.39. 14-vuotiaiden tyttöjen paras oli Laura Karkkulainen, jonka 4,5 kilometrin aika 18.13 riitti 17-vuotiaiden sarjassakin pronssitilaan. 14-vuotiaiden poikien ykkönen oli Olli-Pekka Luoto ajalla 17.20.

Pm-pisteissä PyU oli sekä ylempien (44 pistettä) että 9-15-vuotiaiden (123 pistettä) sarjojen selvästi paras seura. Joensuun Kataja oli molemmissa ikäluokissa kakkosena ja Ilomantsin Urheilijat kolmantena.

Järjestelyt sujuivat totutun rutinoidusti PyU:n yleisurheilujaoston ja Pyhäselän Leijonien kanssa yhteisvoimin.

Eero Könönen