Jaana Eskelinen käveli SM-hallikultaa

JAANA ESKELINEN KÄVELI SM-KULTAA

Pohjois-Karjalan 17-22-vuotiaat ylsivät kahteen mitaliin lauantaina Helsingissä alkaneissa nuorten yleisurheilun SM-hallikilpailuissa. Pyhäselän Urheilijain 21-vuotias Jaana Eskelinen uusi viimevuotisen kultamitalinsa kävelemällä 22-sarjan 3000 metrin voittoon ajalla 14.40,88.

Eskelisen mestaruus heltisi helposti 47 sekunnin erolla Yppärin Sonja Korpelaan. PyU:n nainen ei saanut hylkäysesityksiä ja olisi kertomansa mukaan pystynyt kovempaankin vauhtiin, jos muut sarjan kävelijät olisivat uhkailleet.

19-vuotiaiden naisten 60 metrin finaaliin selviytyi alku- ja välierien kautta kaksi Katajan juoksijaa. Noora Hämäläinen pinkoi alkuerissä 7,76, välierissä 7,72 ja lopulta finaalissa kakkoseksi oikeuttaneen ajan 7,65. Lahden Ahkeran Noora Pesola oli kymmenyksen Hämäläistä parempi. Hanna Kontturi pinkaisi parhaimman aikansa 7,82 välierissä, ja finaalin tulos 7,85 riitti viidenteen sijaan.

Aino-Maija Karvinen taivutti kultaa

Heinäveden Yleisurheilijoiden Aino-Maija Karvinen, 20, jatkoi hyviä suorituksiaan ottamalla 22-vuotiaiden seiväskultaa tuloksella 405. Hän yritti myös omaa ennätyskorkeuttaan 415, mutta rima tuli lopulta niukasti alas.

19-vuotiaden mestariksi hyppäsi Someron Esan Minna Nikkanen, joka taivutti uuden naisten halli-SE:n 421. Tulos on myös parempi kuin naisten ulkokenttien suomenennätys.

Samoin seiväspaikalla ilahdutti Katajan 17-vuotias Ilkka Männikkö, joka hyppäsi neljänneksi tuloksella 390 ja jäi pronssista vain kymmenen senttiä.

Hyviä sijoituksia olivat myös PyU:n Jutta Jolkkosen kuudes sija 22-vuotiaiden kävelyssä sekä PoU:n Annina Wallingin ja Katajan Mika Purmosen seitsemännet sijat 22-vuotiaiden 1500 metrillä ja 3-loikassa. Lisäksi Katajan 17-sarjalaiset Vesa Huovinen ja Aleksi Stranden olivat kahdeksansia 17-vuotiaiden pituushypyssä ja kuulantyönnössä

Eero Könönen