Pokaryn palkintogaalasta PyU:lle paljon tunnustusta

Kai, Aku, Heli, Inka ja Jaana palkittiin parhaina

Nuoret lupaukset nousivat vahvasti esille Pohjois-Karjalan yleisurheilun palkintogaalassa perjantai-iltana Joensuussa, kun vuoden urheilijamenestyjiä ja muita taustavaikuttajia muistettiin Pokaryn puheenjohtajan Jorma Huttusen johdolla.

Myös Pokalin puheenjohtajana tätä nykyä toimiva Huttunen sai itsekin tunnustusta, sillä hänet nimettiin pitkästä yleisurheilutyöstä vuoden seuratoimijaksi.

Miesten ykköseksi arvioitiin Joensuun Katajan estejuoksija Jukka Keskisalo, joka ylsi kauden parhaimpaansa Helsingin MM-kisoissa.

Naisten paras oli elämänsä kuntoon 35-vuotiaana päässyt Katajan Natalia Kilpeläinen, joka saavutti mm. pituushypyn uuden P-Karjalan pe-tuloksen 658.

22-vuotiaiden naisten ykköseksi nimettiin PyU:n maaottelukävelijä Jaana Eskelinen. jonka valmentajasta Harri Kiviniitystä tuli Pokaryn vuoden valmentaja. 22-vuotiaiden miesten paras oli käsivaivojen jälkeen uudelleen parrasvaloihin palannut JuJä:n keihäsmies Viljo Toivanen.

Räsäselle yhdeksän pe-tulosta

15-vuotiaiden poikien menestynein oli Pyhäselän Kai Räsänen, joka murskasi lähes ennätyksellisesti kaikkiaan seitsemän henkilökohtaista ja kaksi viestien piirin ennätystä. Räsänen on myös kaikkien aikojen nuorin pituushypyn Pohjois-Karjalan miesten kärkiurheilija ponnistettuaan tuloksen 674.

SUL:n kenttäpäällikkö Jorma Kemmppainen toi liiton terveiset seuraväelle:

– Yleisurheilun nokka nousi vahvasti pinnalle vuonna 2005. Innostavien Helsingin MM-kisojen jälkeen uskotaan vahvasti, että tulevina vuosina tullaan pärjäämään entistä paremmin.

Kemppaisen mukaan pohjoiskarjalainen yleisurheilu tunnetaan ennen kaikkea hyvistä huippu-urheilijoista ja poikkeuksellisen tehokkaista nuorisotiimeistä, joista tämänvuotisessa palkintogaalassa palkittiin Anssi Vänskän vetämä Lieksan Urheilijain tiimi.

PyU:n urheilijoista nimettiin Jaanan ja Kain lisäksi Pohjois-Karjalan parhaaksi 13-vuotias Heli Liimatta, 14-vuotias Aku Kurki ja 19-vuotias Inka Räsänen. Lisäksi kolmen parhaan joukkoon pääsivät Ville-Pekka Kokko, Anna Tiitinen, Anssi Liimatta ja Taru Karejoki.

Eero Könönen oli maakunnan paras kunniakierroskerääjä 6100 eurollaan ja Tapio Parviainen ylsi sijalle viisi 2800 eurolla.

Eero Könönen