PyU:n juoksijoita Berliinin maratonilla

Kauniissa, lähes kesäisessä säässä noin 40 000 kilpailijaa tai kuntoilijaa täytti Berliinin nopeaksi mainitun maratonreitin. PyU:n maratoonarit suoriutuivat urakastaan kiitettävästi. Mervi Laatikainen juoksi uransa toiseksi parhaan ajan 3.18.47, joka huippukovassa kisassa riitti sijaan 140. Mervi oli pettynyt suoritukseensa. Hän oli huomattavasti paremmassa tavoitevauhdissa vielä yli puolimatkan, mutta loppu ei nyt kulkenut toivotulla tavalla. Suomalaisista Mervin edellä olivat ilmeisesti vain Anitta Nurmisto-Perä ajalla 3.08.19 ja Sari Juuti 3.08.29.

Elina Lyytikäinen oli huippuvedossa ja korjasi ennätystään noin 14 minuuttia varsin koviin lukemiin 3.38.58. Naisten joukossa sillä pääsi sijalle 483. Elinan juoksu sujui varsin helposti, joten parempaankin lienee mahdollisuuksia.

Jaakko Heiskanen pääsi taas kesäisen Forssan pettymyksen jälkeen omalle hyvälle tasolleen ajalla 2.53.59. Sijoitus oli 592. Parhaana suomalaisena Timo-Pekka Kalermo juoksi ajan 2.28.53, sijoitus 42.

Kilpailun kärki oli kansainvälisesti kovatasoinen, sillä naisten voittaja, Japanin Mizuki Noguchi pinkoi hyvävoimaisena maaliin ajassa 2.19.41, joka on naisten reittiennätys ja Aasian ennätys. Toiseksi juossut Saksan Luminita Zaituc hävisi yli 8 minuuttia. Miesten kilpailun voitti Kenian Philip Manyim ajalla 2.07.41 ja jätti maanmiehensä Peter Chebetin ja Jackson Koechin yli minuutin päähän.

Tunnelma oli tosi hyvä ja kansainvälinen, osallistujat edustivat 103:a kansallisuutta, runsaasti yleisöä ja voimakasta kannustusta riitti koko matkalle, kertoivat pyhäselkäläismaratoonarit.

Ari