Kai Räsäselle KLL:n SM-kultaa ja -hopeaa

Kai Räsäselle päätöspäivänä kultaa ja hopeaa

Pyhäselän koulun Kai Räsänen jatkoi kesän menestystensä sarjaa ottamalla kolme mitalia viikonvaihteessa Jyväskylässä pidetyissä Koululiikuntaliiton SM-kilpailuissa. Lauantain 100 metrin pronssin lisäksi kotiintuomisina oli sunnuntain pituushypyn kakkossija ja 100 metrin aitajuoksun kultamitali.

Viimeisten aitojen kompuroinnista huolimatta Räsänen rutisti myös 0,08 sekuntia alle Pohjois-Karjalan 15-vuotiaiden pe:n ajallaan 14,22. Entinen piirin ennätys oli Katajan Ville Varosen nimissä vuodelta 1995.

Pituushypyssä Räsänen hävisi ensimmäisen kerran tällä kaudella astuttuaan pitkät hyppynsä yli. Jyväskylän Petteri Monni hyppäsi B-sarjan voittoon tuloksella 631 ja Räsäsen oli tyytyminen hopeaa tuoneeseen tulokseen 621. Pyhäselän menestystä täydensi 14-vuotias Ville-Pekka Kokko, joka hyppäsi viidennneksi ikäluokan P-Karjalan kesän kärkituloksella 578.

Hellström ja Etelätalo mitaleille

Pohjois-Karjalaan herui päätöspäivänä myös kaksi muuta mitalia, molemmat keihäänheitosta. Joensuun Alec Hellström heitti B-sarjan hopealle tuloksella 63.03. Turun Tuomas Laaksonen heitti kultaa lukemin 69.44.

Joensuun hyvää keihäsmenestystä täydensi 17-vuotias Lassi Etelätalo A-sarjan pronssillaan ja omalla 800 gramman keihään ennätyksellään 61.81. Viidenneksi heitti Valtimon Harri Piironen 60.48:n kiskaisulla.

Noora Hämäläinen oli mukana pituushypyn karsinnassa ja hyppäsi toiseksi parhaan tuloksen 544. Hän jäi kuitenkin pois finaalista jalkavaivojen takia. Pituuskisa oli joensuulaisen tämän kauden viimeinen.

Eero Könönen