PyU:lle neljä SM-kultaa Raahesta

Neljä kultaa ja pronssi PyU:lle avauspäivänä Raahesta

Pyhäselän Urheilijat nappasi kaksi henkilökohtaista ja kaksi joukkuekultaa perjantaina Raahessa alkaneissa 14-15-vuotiaiden SM-yleisurheilukisoissa. Lisäksi seuralle herui vielä henkilökohtainen pronssimitali.

15-vuotiaiden moukarin ykköseksi heitti PyU:n Kai Räsänen ikäluokan kaikkien aikojen toiseksi kovimmalla tuloksella ja Pohjois-Karjalan pe-tuloksella 70.89. Voitto oli yksi kaikkien aikojen ylivoimaisimmista, sillä kakkoseen venähti eroa lähes 14 metriä. PyU:n joukkuekullan varmisti Arttu Rouvinen, joka heitti oman ennätyksensä 43.29.

14-vuotiaiden 200 metrin aitojen yllätysvoittoon juoksi PyU:n Aku Kurki, joka paransi omaa ennätystään yli sekunnilla tulokseen 27,60. Kurki oli kisassa selvä ykkönen, sillä kakkoseksi juossut Arttu Halmela jäi PyU:n pojasta lähes sekunnin. Kisan ylivoimainen tilastokärki, PyU:n Ville-Pekka Kokko kaatui alkuerässään selvästä johtoasemasta ja mursi kättänsä. Lauantain 80 metrin aitoihin osallistuminen saattaa olla vaakalaudalla.

Kävelystä herui Pohjois-Karjalaan runsaasti mitaleja, sillä Katajan Saara Mondillo (15), PyU:n Samuli Kortelainen (15) ja Kiteen Elisa Neuvonen (14) kävelivät kaikki henkilökohtaisen pronssimitalin. Lisäksi PyU voitti 15-vuotiaiden joukkuekultaa, kun Olli Karkkulainen käveli kisan viitoseksi. Joukkuemitaleille ylsi myös Joensuun Kataja, kun sekä 14- että 15-vuotiaat tytöt kävelivät pronssia.

Hienoja henkilökohtaisia pistesijoja nappasivat lisäksi Lieksan Urheilijain Jonna Mönkkönen, joka sijoittui keihään viitoseksi tuloksella 38.31 ja Kiihtelysvaaran Urheilijain Erika Myller, joka oli 14-vuotiaiden kuulan viides lukemin 11.57. Samalle sijalle ylsi 15-vuotiaiden kuulassa myös Tohmajärven Katri Hirvonen tuloksella 12.26. Kuudes oli kävelyssä Joensuun Yrityksen Miika Vatanen.

Anna juoksi seitsemänneksi

17-vuotiaiden SM-yleisurheilukisoissa Huittisissa mitalisaldo jäi laihaksi. Pituuden joukkuekultaan hyppäsivät Katajan Noora Hämäläinen (548) ja Hanna Kontturi (528). Äänekosken Urheilijat hävisi 18 senttiä. Hämäläinen oli tuloksellaan myös pituuskarsinnan kolmas ja selviytyi lauantaiseen loppukilpailuun.

Parhaan henkilökohtaisen sijan saavutti Tohmajärven Oona Sormunen, joka heitti keihään neloseksi uudella 17-vuotiaiden pe-tuloksella 47.47. Pronssisija karkasi käsistä viimeisellä kierroksella, kun Jelena Jaakkola heitti kymmenellä sentillä ohi.

3000 metriltä herui kaksi mainiota seitsemättä sijaa, kun Ilomantsin Patrik Ikonen ja PyU:n Anna Tiitinen juoksivat ennätyksillään pistesijan tuntumaan.

100 metrin aitojen alkuerissä Hämäläinen pinkoi kakkoseksi ajalla 14,24, mutta kaatui finaalissa mitaliasemasta eikä selvinnyt maaliin saakka.

Taru alkuerien viides

19-vuotiaiden kisojen avauspäivänä herui Pohjois-Karjalaan kaksi viidettä sijaa. Ilahduttavin oli Polvijärven Urheilijain Jari Räsäsen esitys. PoU:n nuorukainen paransi viitisen sekuntia sekuntia ennätystään ja juoksi ajan 4.03,43. Mitali jäi vajaan kolmen sekunnin päähän.

Sairastelujen jälkeen vasta loppukesällä kautensa aloittanut Outokummun Marja-Leena Kurki jäi kauaksi ennätyksestään ja joutui tyytymään 2000 metrin esteiden viidenteen sijaan ajalla 7.34,18.

PyU:n Taru Karejoki oli rikkonaisen kauden jälkeen tyytyväinen viidenneksi parhaaseen 400 metrin alkueräaikaansa 59,82. Finaalissa mitaliin vaaditaan 59 sekunnin alitus.

Eero Könönen