PyU mitaliodotuksin SM-viikonloppuun

PyU mitaliodotuksin SM-viikonlopun kisoihin

Ensi viikonvaihteessa käytäviin yleisurheilun SM-kilpailuihin neljälle paikkakunnalle matkaa PyU:sta yhteensä lähes 30 urheilijaa. Suurimmat mitaliodotukset kohdistuvat 14-15-vuotiaiden Raahen kisoihin, mutta myös 19-vuotiaiden kisoihin Lappeenrantaan on lähdössä runsaasti mitalien ja pistesijojen tavoittelijoita.

17-vuotiaiden kilpailuhin Huittisiin lähtee PyU:sta vain Anna Tiitinen, joka osallistuu kahteen lajiin, 800 ja 3000 metrille. Paremmat menestymismahdollisuudet ovat pitemmällä matkalla.

22-vuotiaiden kisoissa Ikaalisissa PyU:lla on mukana myös varteenotettava mitaliehdokas, sillä jo Kalevan Kisoissakin kävelypronssille yltänyt Jaana Eskelinen starttaa nyt puolta lyhyemmälle matkalle eli 5000 metrille. Mukana Ikaalisissa ovat myös Matti Räsänen (5000 m) ja Sami Tuononen (keihäs).

Raahesta mitalisadetta?

Suomen tilastojen kärkipaikoilta Raaheen lähtevät Kai Räsänen (pituus ja moukari) ja Ville-Pekka Kokko (200 m:n aidat ja 80 m aj) Kai on ylivoimainen tilastoykkönen molemmissa lajeissa, mutta Ville-Pekka ei ole pystynyt viimeisen viikon aikana juuri harjoittelemaan kipeytyneen nivusen takia, joten tuloskunto on arvoitus.

Mitaliodotuksia henkilökohtaisissa lajeissa on myös PyU:n Aku Kurjella (200 m aj ja 100 m), Samuli Kortelaisella (3000 m:n kävely) sekä Pipsa Kokolla (300 m). Muitakin yllättäjiä saattaa isosta joukosta löytyä, ja ainakin joukkuemitaleille on mahdollisuus monellakin urheilijalla.

Tarun kunto on arvoitus

Aikaisempina vuosina runsaasti SM-mitaleja kahminut Taru Karejoki ei kauden aiemmissa kilpailuissa ole vielä päässyt odotetunlaiseen kuntoon. 18-vuotias Taru on ilmoitettu peräti kolmeen lajiin: 100, 200 ja 400 metrille. Odotukset ovat nyt vähintään pistesijoille.

Tyttöjen kiekkoon PyU:sta lähtee peräti kolme heittäjää, joista Inka Räsäsellä on onnistuessaan mahdollisuuksia ainakin pisteille, unelmaheitolla jopa mitaleille.

PyU saa Lappeenrantaan runsaasti joukkueita, joista keihäskaksikko Anssi Liimatta-Olli Rouvinen napannee kahden joukkueen kisassa kultaa.

Eero Könönen