Kaille lisää mitaleja, Anssikin pronssille FJG:ssä

Räsänen, Savimäki ja Neuvonen voittoihin FJG:ssä

Pohjois-Karjalaan herui kaikkiaan neljä voittoa Helsingin seudulla pidetyistä kansainvälisistä 9-17-vuotiaiden Finlandia Junior Games –kisoista, jotka päättyivät perjantaina. MM-kisojen esikisoina mainostetut kilpailut keräsivät Vantaan, Järvenpään ja Helsingin kentille n. 1500 nuorta, jotka saivat aikaiseksi yli 3500 osanottoa.

Joensuun Katajasta oli mukana kymmenen urheilijaa, Pyhäselän Urheilijoista kaksi ja Kiteen Urheilijoista yksi. Parhaiten menestyi PyU:n 15-vuotias Kai Räsänen, joka palkittiin Vantaan Hiekkaharjun kentän 13-15-vuotiaiden kisojen parhaana poikaurheilijana.

Räsänen voitti avauspäivänä pituushypyn pe-tuloksella 674 ja jatkoi voittokulkuaan torstaina ottamalla yhtä ylivoimaisen moukarivoiton tuloksella 68.99. Lisäksi hänelle herui 100 metrin kolmas sija ajalla 11,74. Edellä oli vain Suomen kärkimies, Turun Ville Wendelin (11,62) ja saman ajan Räsäsen kanssa juossut Kuwaitin Jasem Al Maas.

Katajan 14-vuotias Joni Savimäki ilahdutti keskiviikkona ottamalla komean keihäsvoiton omalla ennätyksellään 53.94. Varsinainen yllätyspaukku tuli torstain kolmiloikasta, jossa Joni sijoittui kakkoseksi hienolla valtakunnan kakkostuloksella 12.57. Kiteen Urheilijain Elisa Neuvonen voitti keskiviikkona 14-vuotiaiden 3000 metrin kävelyn ajalla 16.31,90.

Anssille pronssia

Noora Hämäläinen ei ole päässyt nuorten olympiapäivien jälkeisten sairastelujen jälkeen vielä huippukuntoon, mutta viiletti silti 17-vuotiaiden 100 metrin kakkoseksi hänelle vaatimattomalla ajalla 12,60. 19-vuotiaiden keihäspronssia otti lisäksi PyU:n Anssi Liimatta nelisen metriä ennätyksestään jääneenä tuloksella 59.73.

Hyvin menestyi myös Katajan Juha Paakkunainen, joka selvisi 15-vuotiaiden 100 metrin finaaliin, jossa sijoittui viidenneksi ajalla 12,00.

Eero Könönen