PyU:lla täysosumapäivä Kalevan Kisoissa

PyU:lla täysosumapäivä Kalevan Kisoissa

Pyhäselän Urheilijat saavutti kaikkien aikojen parhaan menestyksensä perjantaina Porissa alkaneissa miesten ja naisten SM-yleisurheilukisoissa eli Kalevan Kisoissa. Reetta Laitinen nappasi todellisen yllätyspronssin kiekosta ja samanvärisen mitalin toi hieman odotetummin Jaana Eskelinen 10 kilometrin kävelystä.

Lisäksi Helena Puhakka oli kuulan seitsemäs, joten PyU keräsi avauspäivänä 14 SM-pistettä. Muista pohjoiskarjalaisista Katajan Maija Kovalainen oli kuulan neljäs ja Lieksan Urheilijain Ilona Ikonen korkeuden kuudes.

Reetta piti jännityksessä

Reetta Laitinen pääsi kiekkofinaaliin kuudenneksi parhaalla tuloksella 44.70. Karsinnan paras oli Katajan Anita Hietalahti, mutta hän jätti finaalin väliin kipeytyneen olkapään takia.

Finaali lähti Reetalta nihkeästi liikkeelle. Ensimmäisellä heitto kaarsi tulokseen 42.76, joka riitti juuri ja juuri kahdeksanneksi parhaana kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Neljännellä kierroksella Reetta sitten repäisi kauden parhaansa 47.18, joka jäi tasan kolme metriä hänen omasta ennätyksestään. Tulos piti Reetan loppuun asti kolmantena, vaikka Maarit Krekilä uhkailikin neljän sentin päässä.

50 metrin heittäjistä Tanja Mäkinen ja Sanna Kämäräinen jäivät molemmat Reetan taakse:

– Selkä on ollut jumissa viimeiset viikot. Oli ihme, että sain kiekon näinkin hyvään tulokseen, kertoi Reetta, joka toissa vuonna jo lopetti uransa, mutta innostui viime syksynä uudelleen heittämisestä. Talven hän harjoittelikin ahkerasti Joensuun Areenassa.

Jaanan taistelu riitti pronssiin

Jaana Eskelisen pronssimitali tuli kovan taistelun jälkeen. 15 kävelijän kisassa Harri Kiviniityn valmennettava pystyi omaan ennätykseen 51.30, joka jäi vain parikymmentä sekuntia Marika Ojanperän hopea-ajasta:

– Vatsaan koski jo ensimmäisellä kierroksella ja olinkin keskeyttää. Valmentaja kuitenkin kannusti jatkamaan sisulla loppuun asti ja tässä oli tulos, iloitsi ensimmäistä kertaa Kalevan Kisoissa kävellyt 20-vuotias Jaana.

Kuulakisaan osallistui vain 10 työntäjää. Helena Puhakka työnsi 18 sentin päähän omasta ennätyksestään, vaikka viime viikkojen tekniikkaharjoittelu on jäänyt jalkavaivojen takia vähäiseksi. Työnnöt riittivät seitsemänteen sijaan samalla tuloksella 12.75 kuin kahdeksanneksi pukannut Heinolan Suvi Paakkinen.

Helena saavutti Kalevan Kisojen parhaan sijoituksensa aivan kuin Reetta, jonka aiempi kärkisijoitus on ollut kiekossa kuudes ja kuulassa viides.

Eero Könönen