Kaksi pistesijaa SM-viestien päätöspäivänä

PyU:lle kaikkien aikojen paras viestimenestys

PyU:n juoksijat jatkoivat hyviä esityksiään SM-viestien päätöspäivänä Lahden helteisellä (+28) stadionilla. Menestys jäi kuitenkin hieman avauspäivää heikommaksi, vaikka sunnuntainakin yllettiin kahteen pistesijaan. Merkille pantavaa oli se, että kaikki neljä joukkuetta olivat mukana loppukilpailussa.

Ilahduttavimman esityksen tarjosivat 19-vuotiaat tytöt, jotka jo aamulla alkuerien kautta selvittivät tiensä finaaliin. 18-vuotias Taru Karejoki (62,7) haki vielä parasta vauhtiaan, 17-vuotias Bettiina Kiiskinen (64,5) aloitti räväkästi mutta hyytyi hieman lopussa, 17-vuotias Anna Tiitinen (62,4) lasketteli 800 metrin juoksijan askeleella rennosti ja vasta 15-vuotias Pipsa Kokko (59,8) taisteli joukkueen erän kakkoseksi.

Finaalissa Taru (59,0) paransi reilusti ja toi joukkueen kärkirintamassa vaihtoon, Bettiina (66,0) jatkoi vahvasti, samoin Anna (63,2) ylsi lähes aamupäiväiseen aikaansa. Pipsa (59,1) juoksi jälleen vahvasti. Joukkueen yhteisaika 4.07,29 oli 2,5 sekuntia alkueräaikaa parempi ja se riitti hienosti kuudenteen sijaan.

Kävelijänaiset kuudenneksi

Naisten 3 x 3000 metrin kävelyssä 16-vuotias Tiia Alastalo taivalsi helteessä ennätysvauhtiaan 19.27,1. PyU tuli vaihtoon seitsemäntenä. Uudelleen kävelykuvioihin mukaan tullut Jutta Jolkkonen, 20, jatkoi hienosti aikaan 16.21,1 ja ankkuriosuudella viime talven SM-hallimestari Jaana Eskelinen, 20, käveli koko kisan kärkivauhtia tulokseen 14.29,9 ja nosti PyU:n kahdeksan joukkueen kisan kuudenneksi.

15-vuotiailta pojilta odotettiin varovasti jopa mitalia 4 x 800 metriltä. Taso oli kuitenkin odotettua kovempi, sillä mitaliin olisi vaadittu aika 8.45 ja poikien odotettiin juoksevan noin yhdeksään minuuttiin. Nyt meni 9.16 ja sijoitukseksi tuli seitsemäs. Ville Korhonen juoksi avausosuudella 2.14,2, Teemu Ruippo jatkoi 2.18,5, Janne Kovapohja 2.25,5 ja päätösosuuden Ville-Pekka Kokko 2.18,0.

Finaalissa omaa ennätystään reilusti parantaen juoksivat myös 19-vuotiaat miehet 4 x 400 metrillä. Pm-viesteissä juostu aika parani reilut neljä sekuntia tulokseen 3.37,40 ja sijoitukseksi tuli yhdeksäs. Erittäin tasaisessa joukkueessa Samuel Penttinen avasi 52,7, Timo Grönlund jatkoi 56,1, Kai Räsänen juoksi 54,6 ja ankkuri Jani Hyttinen 54,3.

PyU oli SM-viestien paras pohjoiskarjalaisseura. Seura keräsi kahden päivän aikana 15 pistettä. Ilomantsin Urheilijat kokosi viisi pistettä ja Joensuun Kataja yhden pisteen.

Eero Könönen