PyU:n juoksijat SM-viestimitaleille

15-vuotiaat pojat kahdesti pronssille

Pyhäselän Urheilijat nappasi kaksi pronssia ja yhden neljännen sijan helteisessä Lahden urheilukeskuksessa pidetyissä SM-viesteissä lauantaina. Myös piirin ennätykset olivat kevyttä tavaraa PyU:n juoksijoiden tulituksessa. 15-vuotiaat pojat tekivät samalla pyhäselkäläistä urheiluhistoriaa: koskaan aikaisemmin ei pyhäselkäläinen pikajuoksujoukkue ole yltänyt SM-mitaleille.

15-vuotiaat 4 x 80 m:n aiturit Ville-Pekka Kokko (14), Janne Kovapohja (15), Aku Kurki (14) ja Kai Räsänen (15)tekivät jo alkuerissä uuden pe-tuloksen 48,29 ja kohensivat ennätystä finaalissa vielä huikeat lähes kaksi sekuntia tulokseen 46,57. Entinen Joensuun Katajan tänä kesänä juoksema piirin ennätys oli 49,0.

Sama tahti jatkui 4 x 100 metrin viestissä. Ville-Pekka Kokko, Aku Kurki, Ville Korhonen (15) ja Kai Räsänen viilettivät jo alkuerissä komean pe:n 46,44 ja paransivat ennätystä finaalissa miestenkin Pohjois-Karjalan tämän kesän kärkitulokseen 46,09. Entinen P-Karjalan pe-tulos 47,30 oli Joensuun Katajan nimissä vuodelta 1999.

Sekä aita- että pikaviestissä PyU:n edellä olivat vain Helsingin Kisa-Veikkojen ja Turun Urheiluliiton joukkueet, joista HKV teki aitajuoksussa uuden SE-tuloksen.

Tasainen tyttötrio

17-vuotiaiden naisten 3 x 800 metrillä PyU oli ensimmäisen osuuden jälkeen neljäntenä juoksijanaan 15-vuotias Pipsa Kokko (2.30,4). Toisella osuudella 14-vuotias Anna-Kaisa Asikainen (2.32,3)lähti rohkeasti ja nosti PyU:n jo ensimmäisen kierroksen puolivälissä kakkoseksi. Toisella kierroksella meno hyytyi ja sekä Kerava että Kuivasjärven Aura painelivat ohi.

Ankkuri Anna Tiitinen (2.25,4) piti neljännen sijan, vaikka Nurmon Urheilijat hieman lähestyikin. Pronssi jäi noin 12 sekunnin päähän. Mitalisijaan olisi tarvittu 2.25:n keskiaika tyttöä kohti.

Sunnuntainakin ainakin pistesijaodotuksia

Toisena kilpailupäivänä PyU:sta on mukana neljä joukkueetta. Naiset ovat mukana 9 joukkueen kävelyviestissä kokoonpanolla Jaana Eskelinen, Tiia Alastalo ja Jutta Jolkkonen.

19-vuotiaat naistet tavoittelevat finaalipaikkaa 4 x 400 metrillä kvartetilla Taru Karejoki, Bettiina Kiiskinen, Anna Tiitinen ja Pipsa Kokko. Samaa temppua yrittävät 19-vuotiaat pojat joukkueella Jani Hyttinen, Kai Räsänen, Samuel Penttinen ja Timo Grönlund.

Jopa mitaleille pyrkivät 15-vuotiaat pojat 4 x 800 metrin joukkueella Ville Korhonen, Teemu Ruippo, Janne Kovapohja ja Ville-Pekka Kokko.

Eero Könönen