PyU:n pikajuoksijat vauhdissa Jämsänkoskella

PyU:n pikajuoksijat vauhdissa Jämsänkoskella

PyU:n pikajuoksijat nappasivat kuusi mitalisijaa sunnuntaina päättyneissä Jämsänkosken pikajuoksukarnevaaleissa. Vauhdissa päätöspäivänä olivat Taru Karejoki, Aku Kurki, Ville-Pekka Kokko, Niko Tahvanainen ja Pipsa Kokko, joka oli mitaleilla kahdessakin lajissa.

18-vuotias Taru Karejoki ei ole vielä saanut juoksuaan kulkemaan parhaalla mahdollisella tavalla. Jämsänkoskella Karejoki juoksi kolmanneksi hänelle keskinkertaisella ajalla 25,69:

– Nuorten EM-kisamatka näyttää menevän sivu suun, mutta se ei harmita. Pääasia on, että juoksu alkaa kulkea ja ajat parantuvat, kertoi Karejoki, joka kilpailee seuraavan kerran tiistaina naisten pm-kisoissa Joensuussa.

14-vuotiaiden 100 metrillä sekä Aku Kurki (12,04, 2.) että Ville-Pekka Kokko (12,16, 3.) juoksivat ennätyksensä ja nousivat Suomen tilastossa sijoille kaksi ja neljä. Joensuun Katajan Teemu Niemi oli finaalin viides ajalla 12,76.

Kokko oli mukana myös 15-vuotiaiden 300 metrillä ja otti SM-rajan alituksellaan ja 14-vuotiaiden Suomen tilaston kolmosajallaan 39,18 kuudennen sijan. 11-vuotiaiden 60 metrillä Niko Tahvanainen oli kakkonen ajalla 9,07.

15-vuotias Pipsa Kokko avasi kilpailupäivänsä nappaamalla kakkossijan 100 metrillä pari kymmenystä omaa ennätystään heikommalla ajalla 13,03. Paremmin sujui päätöslaji 300 metriä, jolla syntyi Suomen tilaston kolmostulos ja oma ulkokenttien ennätys 42,31.

Polvijärven Vauhdin Sami Vartiainen pinkoi 100 metriä aikaan 11,32 ja oli B-finaalin ykkönen. 200 metriä hän joutui jättämään väliin jalkavaivojen takia.

Eero Könönen