Kai Räsäselle painonheiton SE

Kai Räsänen jatkoi mainioita esityksiään Kaustisen moukarikarnevaaleissa. Perjantaina syntyi uusi painonheiton 15-vuotiaiden Suomen ennätys 14.76. Räsänen heitti miesten 15,88 kilon välineellä ja sijoittui miesten sarjan kolmanneksi.

Lapuan Virkiän Tero Mäkelä voitti miesten kilpailun tuloksella 18,93 ja kakkoseksi sijoittui Tohmajärven Urheilijain 22-vuotias Tomi Räty tuloksella 16.35.

Järvenpään Palon 20-vuotias Nina Schvedoff heitti 22-vuotiaiden Suomen ennätyksen ja naisten kaikkien aikojen toiseksi parhaan tuloksen 18,17. Naiset heittävät 9,08 kilon painoa.

Painonheitto on yleisurheilun entinen olympialaji, joka yhä kuuluu mm. Yhdysvaltain mestaruuskilpailuiden lajiohjelmaan. Suomenkin mestaruuskilpailuiden lajiohjelmaan painonheitto on kuulunut hallikaudella vielä vuoteen 1970 saakka.

Painonheitto suoritetaan moukarinheiton tapaan, mutta heittoväline on yli kaksi kertaa painavampi sekä varreltaan paljon lyhyempi. Pisimmätkin heitot jäävät tästä syystä vain parhaiden kuulantyöntötulosten mittaisiksi. Miesten heittoväline painaa 15,88 kiloa ja naisten 9,08 kiloa.

Juha Tiaisella SE-tulos

Miesten Suomen ennätystä pitää hallussaan moukarinheiton olympiavoittaja Juha Tiainen, joka vuonna 1990 heitti 22,13 metriä. Yhteensä yksitoista suomalaismiestä on ylittänyt 20 metrin rajan, joista suuri osa Yhdysvalloissa käydyissä sisäratakilpailuissa.

Moukarinheiton Suomen mestari Sini Pöyry heitti viime vuonna Kaustisen moukarikarnevaalissa voimassaolevan naisten Suomen ennätyksen ja Pohjoismaiden ennätyksen 20,15.

Eero Könönen