Heli heitti ennätyksensä Onkamossa

Petteri Leinonen ylitti 73 metriä

Kiihtelysvaaran Urheilijain Petteri Leinonen on tasaisessa keihäskunnossa. Juhannuksena lähes 75 metriä Pudasjärvellä heittänyt Leinonen kiskaisi voittoon myös Tohmajärven Onkamon perinteisissä keihäskisoissa A-luokkatuloksella 73.17.

Leinosen jäljessä oli tasaista. Lähes koko itäisen Suomen kärkikaartin mukanaollessa kakkoseksi kiskaisi Parikkalan Petri Matikainen tuloksella 69.20 ja loukkaantumisten jäljiltä kilpakentille palaava Juuan Jänteen Viljo Toivanen (68.87) oli kolmas. Myös Lieksan Jari Timonen ja Varpaisjärven Kari Vinni ylittivät 68 metriä.

Sormunen Kalevan Kisoihin

ToU:n kirkkain keihästähti Mikko Löppönen puuttui miesten kisasta kipeytyneen kyynärpään takia, mutta seuran värejä puolusti mainiosti 16-vuotias Oona Sormunen, joka kiskaisi uuden 17-sarjan pe-tuloksen 45.18. Samalla rikkoutui naisten A-luokka ja Oona varmisti paikan Kalevan Kisoihin.

19-vuotiaiden miesten sarjassa metsästettiin Kaunasin EM-kisojen tulosrajoja. Outokummun Partion Pasi Turunen (64.97) jäi rajasta vain puolisen metriä ja Varpaisjärven Arttu Koistinen (64.59) vajaan metrin.

Myös PyU:n Anssi Liimatta (61.36) lähtee tavoittelemaan rajaa viikon kuluttua Pihtiputaan keihäskarnevaaleista. Tällä hetkellä 70 metrin päälle heittänyt Ari Mannio on vasta varma EM-kisoihin lähtijä.

13-vuotiaiden tyttöjen keihään ykkönen oli PyU:n Heli Liimatta komealla omalla ennätyksellään 39.82. Oona Sormusen pe-tulos jäi enää reilun kahden metrin päähän.

Eero Könönen