Kai Räsänen moukaroi yli 70 metriä

KAI RÄSÄNEN MOUKAROI YLI 70 METRIÄ

Pyhäselän Urheilijain Kai Räsänen avasi valtakunnalliset heittokarnevaalit pohjoiskarjalaisittain erinomaisesti heittämällä 15-vuotiaiden moukarissa komean Suomen kärkituloksen ja uuden Pohjois-Karjalan piirin ennätyksen 70.25 torstaina Kaustisilla. Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Teemu Hakalaan venähti lähes 13 metriä.

Räsänen heitti samalla pisimmän pohjoiskarjalaisen moukarikaaren kautta aikojen. Tätä ennen pisimmälle oli heittänyt Outokummun Partion Tero Salmela, jonka nimissä oleva miesten moukarin pe-tulos on 70.11.

Olli-Pekka Karjalaista edellä

Räsästä pitemmälle Suomessa kaikkina aikoina on heittänyt 4 kilon moukaria vain Petäjäveden Samuli Heinänen, jonka SE-tulos 73.74 on toissavuodelta.

Räsäsen jälkeen kolmantena on myös Petäjäveden Arno Laitinen (69.58), neljäntenä Ylivieskan Jari Polvi (68.72) ja viidentenä Töysän Olli-Pekka Karjalainen, joka pyörähteli vuonna 1995 tuloksen 68.58.

Eero Könönen