Mervi Laatikainen juoksi maratonennätyksen

MERVI LAATIKAINEN JUOKSI MARATONENNÄTYKSENSÄ

Forssan suvi-ilta houkutteli ennätyksellisen määrän, yli 3000, juoksijoita mittaamaan kuntoaan. Joukossa oli myös Ari Lyytikäisen valmentamia PyU:n edustajia, joista erityisesti Mervi Laatikaisen juoksu ilahdutti.

Mervi juoksi naisten maratonin kakkoseksi uudella komealla ennätyksellään 3.17,23. Entinen ennätys parantui noin viidellä minuutilla.

40-vuotiaiden naisten sarjassa Kaija Pyöriäinen juoksi kolmanneksi ennätysajalla 3.40,03 ja kolmannen sijan otti myös N50-sarjassa juossut Elina Lyytikäinen ajalla 3.58,44.

Myös miesten maratonilta odotettiin kärkipään sijoituksia. Jaakko Heiskasen meno tyssäsi kuitenkin vatsaongelmien takia matkan jälkipuoliskolla ja hän joutui tyytymään 21. sijaan hänelle vaatimattomalla ajalla 3.18,19. Edellisenä vuonna Jaakko oli juossut 29 minuuttia nopeammin.

Tässä valmentaja Ari Lyytikäisen kommentit suojattiensa esityksistä:

”Kisa meni melkeinpä loistavasti. Kaikki PyU:n naiset nappasivat palkinnon. Mervi paransi ennätystään viisi minuuttia aikaan 3.17.23 ja oli kakkosena yleisessä sarjassa. Kaija juoksi 3.40.03 ja sijoittui N40-sarjan kolmoseksi. Aika on muistaakseni hänelläkin ennätys, entinen jotain 3.50. Elina oli kevyehköllä rutiinijuoksulla N50-sarjan kolmonen, aika 3.58.44. Jaskalla oli epäonnea. Alkuvauhti kääntöpaikalle asti ja vielä hyvän matkaa toista puolikasta lupaili kolmen tunnin alitusta. Sitten tuli ongelmia juoman imeytymisessä, mahaa oli tyhjennettävä useaan kertaan oksentamalla ja samalla voimat ehtyivät. Jaska kuitenkin hölkkäili loppuun ajalla 3.18.19 sijalle 21.
Mervin suoritus oli kunnioitettava: oli vielä viikolla vatsataudissa, eikä vatsa oikein kunnossa ollut kisankaan aikana.”

Eero Könönen