EM-rajat lähellä Pyhäselän keihäskisassa

EM-rajat lähellä Pyhäselän keihäskisassa

Pyhäselän Urheilijain perinteinen keihäskisa Hammaslahden kentällä tiistaina keräsi 55 heittäjää tekemään kauden ensimmäisiä tuloksiaan. Samoin perinteiseen tapaan taso nousi lähes kaikissa sarjoissa Suomen tilaston kärkeä hätyytteleväksi.

Kilpailujen suurimmaksi jännitysmomentiksi nousi nuorten EM-rajojen metsästys. Savonlinnan Riennon Pauliina Laamanen (21) ja Outokummun Partion Pasi Turunen (18) yrittivät tosissaan rikkoa ikäluokkiensa tulosrajan, mutta jäivät siitä kuitenkin niukasti.

Laamanen nousi tuloksellaan 50.32 naistenkin Suomen tilaston kolmoseksi ja jäi 22-vuotiaiden EM-rajasta (51.50) vain reilun metrin. Turunen pääsi yhtä lähelle 19-vuotiaiden rajasta (66.00) tuloksellaan 64.78:

– Olen tosi tyytyväinen, sillä oma ennätys parantui yli kolme metriä. EM-kisoihin pääsemiseksi on kyllä heitettävä paljon pitemmälle kuin 66 metriä, ehkä jopa 70 metriä, sillä taso Suomessa on kova, Turunen selvitti.

EM-rajojen ylittäjiä

Pohjois-Karjala on edelleen keihäsmaakunta, sillä tänäkin vuonna eri ikäluokkien SM-kisoihin matkaa runsaasti lajin edustajia.

Naisten ja tyttöjen sarjoissa SM-paikan varmistivat A-luokan tuloksellaan Pyhäselän Marjo Kauhanen (19), Tohmajärven Oona Sormunen (16)ja Lieksan Jonna Mönkkönen (15) sekä miesten ja poikien sarjoissa Turusen lisäksi Pyhäselän Anssi Liimatta (19), KiiU:n Aki Kuusela (15) ja Katajan Joni Savimäki (15).

14-vuotiaiden sarjassa peräti kolme PyU:n poikaa, Joona Kokkonen, Jani Asikainen ja Asko Alastalo, rikkoi SM-kisojen B-rajan, mikä tietää paikkaa joukkuekilpailun kautta Raahen kisoihin.

Eero Könönen