Jaana Eskelinen käveli Kalevan Kisoihin

Pyhäselän Urheilijat sai uuden urheilijan yleisurheilun Kalevan Kisoihin, kun 20-vuotias Jaana Eskelinen käveli sunnuntaina Joensuun tiekävelyissä 10 kilometriä reippaaseen naisten A-luokkatulokseen 52.06. Tulos on varsin kova, sillä viime vuonna sillä olisi voitettu Kalevan Kisojen hopeaa.

Jaana teki samalla tiekävelyiden uuden reittiennätyksen ja jäi naisten P-Karjalan piirin ennätyksestäkin vain 13 sekuntia.

Ensimmäistä kertaa pitemmällä kuin 3 kilometrin matkalla kilpaillut Jaana alitti A-luokan lähes kolmella minuutilla, mutta ei lähde vielä ikäluokkansa 22-vuotiaiden SM-tiekävelyihin, jotka pidetään ensi viikonloppuna:

-20 kilometrin matka on liian pitkä, nyt keskitytään näille hieman lyhyemmille matkoille. Seuraava kisa on 7. toukokuuta Leppävirralla, Jaana kertoi.

Harri Kiviniityn kävelyvalmennuksessa vasta puolisen vuotta ollut Jaana oli viisi vuotta sitten 15-vuotiaiden SM-mitaleilla, mutta piti sitten viiden vuoden kilpailutauon. Helmikuun SM-hallikisoista heltisi jo 22-sarjan SM-kultaa ja kesällä ovat pm-kisojen lisäksi ainakin kahdet tärkeät arvokilpailut, Kalevan Kisat Porissa ja 22-vuotiaiden SM-kisat Ikaalisissa.

Navakka tuuli ja kolea 5-asteinen sää verotti aikoja vähintään puolella minuutilla. Jaana Eskelinen käveli koko matkan M50-sarjan voittaneen ja miesten yleisen sarjan toiseksi parhaan ajan kävelleen Heikki Lahtisen kanssa:

-Ilman Heikin vetoapua en olisi yltänyt näin hyvään loppuaikaan, Jaana myönsi.

PyU:sta tiekävelyihin osallistui seitsemän kilpailijaa. Pipsa Kokko voitti 17-vuotiaiden piirinmestaruuden ja Anne Ryynänen oli 15-vuotiaiden kakkonen. Ville Rautiainen sijoittui P13-sarjan pronssille ja Simo Puustinen oli neljäs. 11-vuotiaiden poikien sarjassa PyU otti kaksoisvoiton, kun Niko Tahvanainen ja Markus Kokkonen miehittivät kärkisijat.

Eero Könönen