Matti Räsänen taas Malmijuoksun ykkönen

MATTI RÄSÄNEN TAAS MALMIJUOKSUN YKKÖNEN

Isäntäseura Pyhäselän Urheilijat juhli kirjaimellisesti 60-vuotisjuhlajuoksussaan, sillä seuran juoksijat nappasivat 33. Malmijuoksusta peräti 12 lajivoittoa ja veivät ylivoimaisesti nimiinsä sekä yleisten että alle 15-vuotiaiden sarjojen maantiejuoksun pm-pistekilpailun pääsiäismaanantaina Hammaslahdessa.

22-vuotias Matti Räsänen oli toisen kerran peräkkäin miesten pääsarjan ykkönen ennen Katajan Timo Roivasta. Kolmanneksi juoksi Kuopion Sisu-Veikkojen Aki Mustonen perässään PyU:n Jaakko Heiskanen, joka otti pm-pronssia:

– Varovasti piti juosta. Paikoin tiet olivat tosi liukkaat, vaikka ne olikin hiekoitettu, tuumaili Räsänen kisan jälkeen.

Koko matkan yksin taivaltanut Räsänen juoksi nyt 1,5 minuuttia huonomman ajan kuin viime vuonna, mutta varovainenkin juoksu toi eroa kakkoseen lähes minuutin.

Laatikainen ja Ruippo mitaleilla

Naisten sarjan pm-kisassakin juhlittiin hyviä pyhäselkäläissijoituksia, sillä Mervi Laatikainen ja Teija Ruippo juoksivat hopeaa ja pronssia. Teija oli lisäksi oman 40-vuotiaiden sarjan ykkönen ja PyU:n uusi nimi Kaija Pyöriäinen kolmas.

Ensimmäisessä juoksukisassaan mukana ollut Hannu Pyykönen juoksi lupaavan ajan 16.44 ja otti 19-vuotiaiden hopeaa. Polvijärven Jari Räsänen taivalsi voittoon, mutta joukosta puuttui samanikäinen PyU:n Antti Räsänen, joka on hallinnut tätä sarjaa aiempina vuosina suvereenisti. Antti pitää oman kertomansa mukaan välivuotta.

Anna Tiitinen oli odotetusti naisten 17-sarjan paras, mutta joutui pm-kisassa tunnustamaan Ilomantsin 15-vuotiaan Sini Turpeisen paremmakseen. 17-vuotiaiden pm-kisan kolmas oli PyU:n vasta 13-vuotias Laura Karkkulainen, joka voitti oman sarjansa ylivoimaisesti.

Teemu Ruippo juoksi 15-vuotiaiden voittoon ja sijoittui lisäksi hopealle 17-vuotiaiden pm-kisassa.

Sarjavoittajia PyU:n edustajista olivat lisäksi Tiina-Liisa Soikkeli (hölkkä), Osmo Kähkönen (M60), Toivo Penttinen (M55), Jutta Simonen (T9), Maiju Luoto (T10), Jussi Karkkulainen (P9) ja Jaakko Jurvanen (P10).

Törmästen perhejoukkue oli 3 x 4,5 kilometrin firmakisan ykkönen. Joukkueessa juoksivat 16-vuotias Taina, isä Sauli sekä PyU:n puheenjohtajana tätä nykyä toimiva äiti Maija.

Eero Könönen