Kai Räsänen ja Kokot vauhdissa

KAI RÄSÄNEN JA KOKOT VAUHDISSA

Kai Räsäselle kaksi Suomen kärkitulosta

10-15-vuotiaiden Pohjois-Karjalan pm-yleisurheilukisojen 2. osassa Joensuun Areenassa lauantaina päästiin herkuttelemaan kovilla tuloksilla. Valtakunnan hallitilaston kärkeen ponnahti kahdessakin lajissa Pyhäselän 15-vuotias Kai Räsänen, joka aitoi 60 metriä tulokseen 8,62 ja hyppäsi pituutta huimat 642.

Viikko sitten 15-sarjan ottelu-SE:n tekaissut Räsänen jatkoi tulostehtailuaan 200 metrillä, jossa syntyi Suomen tilaston kakkoseksi yltävä tulos 24,22. Myös Joensuun Katajan Vesa Huovinen pinkoi mainiosti alle 25 sekunnin.

Kovaa jälkeä tehtiin myös kuulapaikalla, kun Kiihtelysvaaran Urheilijain väkivahva Aki Kuusela pukkasi 15-vuotiaiden kuulan Suomen tilaston kakkoseksi tuloksella 17.17. Kuusela otti viime kesänä moniottelun SM-hopeaa heti Räsäsen jälkeen. Kakkossijan nappasi PoU:sta Katajaan siirtynyt Aleksi Stranden myös hyvällä tuloksella 15.54.

Hallitilaston kolmen joukkoon ylsivät myös PyU:n sisarukset Pipsa (15) ja Ville-Pekka Kokko (14) 200 metrin tuloksillaan 26,88 ja 24,98. Ville-Pekan muita paraatilajeja olivat 60 metrin aidat ja pituus, joissa molemmissa hän kiilasi Suomen kakkoseksi tuloksin 9,20 ja 551.

12-vuotiaiden tyttöjen korkeushypyn voittoon ponnisti Lieksan Urheilijain Saara Partanen hienolla omalla ennätyksellään 140. Tulos yltää valtakunnan tilastojen neljännelle sijalle.

Seuratilaston selvänä kärkikaksikkona häärivät Pyhäselän Urheilijat ja Joensuun Kataja. PyU keräsi 58 ja Kataja 43 mitalia, kun muille seuroille heltisi yhteensä 45 mitalia.

Eero Könönen