PyU:lle 21 mestaruutta pm-hallista

PyU:lle 21 mestaruutta pm-hallista

PyU oli tälläkin kertaa selvästi paras seura 9-15-vuotiaiden pm-hallikisoissa, jotka pidettiin ensimmäisen kerran upean tilavassa Joensuun Areenassa. Mestaruuksia PyU:n edustajat kahmivat kaikkiaan 21 ja lisäksi 22 hopeaa ja 21 pronssia eli mitaleja kertyi yhteensä 65. Vahvasti piristynyt Joensuun Kataja oli hyvänä kakkosena 39 mitalilla, joista mestaruuksia oli kaikkiaan 16.

Tuloksellisesti kovinta jälkeä tekivät serkukset Kai Räsänen (15), Ville-Pekka Kokko (14) ja Pipsa Kokko (15), jotka kukin nappasivat 60 metrin mestaruuden valtakunnan kärkiviisikkoon yltävin ajoin. Kain voittoaika 7,51 olisi riittänyt edellisenä päivänä myös 17-vuotiaiden voittoon. Ville-Pekka pyyhälsi ajan 7,79 ja Pipsa 8,17. Ville-Pekan sarjassa hopeaa pinkoi Aku Kurki myös hyvällä ajalla 7,99.

Pikamatkoilta herui Pyhäselkään kaikkiaan 19 mitalia ja saavutettiin muitakin lupaavia tuloksia. 13-vuotiaiden pronssille pinkoi ensimmäisessä isommassa kisassaan Aki Mustonen ajalla 8,85, 11-vuotiaiden mestari oli Niko Tahvanainen tuloksella 9,26 ja heti perässä Timo Ruippo muutaman sadasosan heikommalla ajalla. 10-vuotiaiden ykkönen oli Leo Haapasalo lukemin 9,67 ja pronssia juoksi uusi PyU:n nimi Simo Vepsäläinen.

9-vuotiaiden poikien 40 metrin hopea ja pronssi heltisi Pyhäselkään: 2) Antti Putila 7,39 ja 3) Patrik Torn 7,41. Tyttöjen puolella Johanna Pykäläinen oli kakkonen (7,28) samalla ajalla voittajan kanssa ja Riina Jaatinen oli kolmas.

12-vuotiaiden aneemisessa sarjassa Roope Honkanen ja Tomi Niiranen ottivat kaksoisvoiton.

14-vuotiaiden tyttöjen suosikki Anna-Kaisa Asikainen puuttui sairastumisen takia joukosta. Anne Ryynänen paikkasi hyvin juoksemalla pronssia ajalla 9,10. 13-vuotiaiden yllätysvoittajaksi pinkoi Heli Liimatta ajalla 9,05 ja 11-vuotiaissakin tuli voitto PyU:lle, kun Juulia Hirvonen viiletti ajan 9,43. Juulian vanavedessä Isabella Björn otti pronssia (9,56).

Jere juoksi huippuajan

9-vuotiaiden 600 metrin paras oli vasta 8 vuotta tänä vuonna täyttävä Jere Sivonen kovalla 2.07:n alituksellaan. Hannes Pirhonen kiri hienosti hopealle. 11-vuotiaiden yllätysmestariksi juoksi Marianne Pykäläinen kannassaan Enni Karjalainen.

10-vuotiaissa tytöissä Maiju Luoto ja Emilia Suomalainen miehittivät sijat kaksi ja kolme samoin kuin Leo Haapasalo ja Jaakko Jurvanen samanikäisissä pojissa. Pronssia otti myös Linda Vairinen sarjassa T13, kuten Tomi Niiranen sarjassa P12.

Korkeushypyssä Anni-Kreeta Tervalan (125) johdolla PyU otti 11-vuotiaiden 3-voiton. Samanikäisten poikien ykkönen oli Timo Ruippo (118) ja kolmas Eemeli Kettunen. Korkeusmitaleja herui myös Emilia Suomalaiselle, Anne Ryynäselle ja Kimmo Myllerille.

3-loikan ykkösiä olivat Pipsa Kokko (15), Sonja Suvanto (14), Heli Liimatta (9.60) ja Niko Tahvanainen. Mitaleja heltisi myös Ville-Pekka Kokolle, Anni-Kreeta Tervalalle, Katja Voutilaiselle, Timo Ruipolle ja Ari Lehikoiselle.

Kuulavoittoon pukkasivat Pauliina Haapasalo (13), Tiina Hirvonen (12) sekä Antti Putila (9). Mitali kaulassaan kotiin lähtivät myös Alexei Kärkkäinen, Jari Rouvinen, Auni Tolvanen, Heli Liimatta ja Riina Jaatinen.

Seiväshypystäkin tuli PyU:lle mitaleja. Ykköseksi taivutti 13-vuotias Henna Ehrukainen perässään Linda Vairinen. Hopeaa ja pronssia puolestaan hyppäsivät 11-vuotiaissa Anni-Kreeta Tervala ja Jatta Kalajoki.

Monta kovaa PyU:n edustajaa jäi kisoista pois. Anna-Kaisan lisäksi poisjääneitä mitalisuosikkeja olivat mm. Ville Korhonen 15-vuotiaissa ja Anni Havukainen 9-vuotiaissa.

Eero Könönen

Ks. tulokset TULOSPÖRSSISTÄ